13
Eylül
2021
Üniversitemiz Düzenlediği Aşı Kampanyası ile Salgınla Mücadeleye Destek Veriyor

Sosyal sorumluluklarının bilincinde olan ve toplumsal konularla ilgili farkındalık yaratmayı amaçlayan üniversitemizde “Aşını Ol Çantanı Kap” kampanyası düzenledi. 2021-2022 Eğitim-Öğretim Döneminde de Covid-19 pandemisi ile mücadeleye destek veren üniversitemiz, sağlıklı bir ortamda eğitim faaliyetlerini sürdürmek amacıyla 13 Eylül 2021 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesinde aşı standı kurdu. Düzenlenen aşı kampanyası TRT Haber ekranlarından canlı olarak yayınlanırken kampanyaya öğrenciler, akademik ve idari personel yoğun ilgi gösterdi. Stantlarda aşı yaptıranlara ise üniversitemiz tarafından hazırlanan ve içerisinde hijyen kitlerinin bulunduğu çantalar hediye edildi.



Aşı Stantları 10 Gün Boyunca Açık Olacak
Aşı kampanyası ile ilgili bir açıklama yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, akademik yılın açılması ile birlikte sağlıklı bir ortam oluşturmak adına pandemi önlemlerini üst seviyede tutmaya çalıştıklarını söyledi. Kampanya kapsamında kurulan standın on gün süreyle açık kalacağını belirten Sezgin, aşının önemine dikkat çekerek Batman Üniversitesi olarak aşı konusunda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti.
Yeniden okula dönmenin heyecanını yaşayan öğrenciler ise kesintisiz eğitim için aşının çok önemli olduğunu vurgulayarak herkesi aşı yaptırmaya davet ettiler.
Katılımın yoğun olduğu aşı standında çok sayıda öğrenci ve vatandaş aşılarını yaptırarak böyle bir imkânı kendilerine sunduğu için üniversitemiz yönetimine teşekkür etti.

TRT Haber ekranlarında canlı olarak yayınlanan haberimize ulaşmak için tıklayınız.