14
Haziran
2023
Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Çalışmalarına Başladı

Alanında uzman akademisyen kadrosuyla eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamaya hazırlanan Diş Hekimliği Fakültesi’nden alana yönelik ilk eğitim verildi. 8 Haziran 2023 tarihinde Diş Hekimliği Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Abdurrahman Yalçın tarafından verilen "Klinik Pratiğinde Kompozit Restorasyonlarda Adezyon" konulu seminere, Batman’da ve çevre illerde görev yapan diş hekimleri katıldı. Diş dolguları ile ilgili detaylı bilgilerin verildiği seminerde hem özel sektörde hizmet sunan hem de Diş Hastanesinde görev yapan hekimler yoğun ilgi gösterdi.



Rektör Demir: “Diş Hekimliği Fakültemiz Hem Öğrenci Yetiştirecek Hem de Bilgi Birikimini Şehrine ve Bölgesine Sunacaktır”
Nitelikli bilimsel çalışmalar yapan ve multidisipliner projeler üreten Üniversitemizin, Diş Hekimliği Fakültesinin alana dair önemli katkılar sunmaya başladığını dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, “Diş Hekimliği Fakültemizin faaliyetlerine başlamış olması bizler için sevindirici. Alanında uzman nitelikli ve dinamik kadromuz ile Üniversitemizin prestij fakültelerinden olan Diş Hekimliği Fakültesi yakın zamanda da öğrenci alımına başlayarak hem öğrenci yetiştirecek hem de bilgi birikimini şehrine ve bölgesine sunacaktır. Batman ve çevre illerden katılım sağlayacak olan hekimlerimize yönelik yaptığımız bu eğitim bir başlangıçtı ve eğitimlerimiz hızla devam edecek” ifadelerini kullandı.