06
Ocak
2022
Üniversitemiz Dilek ve Şikâyet Komisyonu Öğrencilerden Gelen Talepleri Değerlendirdi

Öğrenci odaklı bakış açısıyla çalışmalarına devam eden üniversitemizde iyileştirme çalışmaları yapılması için Dilek ve Şikâyet Komisyonu oluşturuldu. Üniversitemizde öğrencilerimizin dilek, öneri ve şikâyetlerini öğrenmek amacıyla 13-14-15 Aralık 2021 tarihleri arasında Merkez ve Batı Raman Rektörlük Konferans Salonlarında düzenlenen Rektör-Öğrenci Buluşmalarının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in talimatıyla kurulan Dilek ve Şikâyet komisyonu tarafından öğrencilerin talepleri değerlendirilmeye başlandı.



Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Güneştekin başkanlığında toplanan komisyon, hem Rektör-Öğrenci Buluşmalarında öğrencilerden gelen dilek, talep ve şikâyetleri hem de üniversitemizin birimlerinde bulunan dilek ve şikâyet kutularına öğrenciler ve personel tarafından bildirilen dilek ve şikâyetleri ele alarak değerlendirmelerde bulundu.



Rektör-Öğrenci Buluşmalarının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in talimatıyla öğrencilerin en çok talep ettiği zincir market açılışı, kütüphane saatlerinin uzatılması ve öğrenci olmayanların kampüs alanına girişlerinin yasaklanması talepleri hızla uygulamaya koyuldu. 30 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda ise öğrencilerden gelen ulaşım imkânlarının artırılması, kampüs içerisine bir fotokopi merkezi kurulması, sosyal alanlarının artırılması, çevre düzenlemesi ve öğrencilerin gelişimine yönelik kurslar açılması talepleri üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Talepleri değerlendiren komisyon üyeleri öğrencilerin bütün taleplerinin çok önemli olduğunu ve imkânlar dâhilinde tüm taleplerin en kısa sürede uygulamaya koyulacağını ifade ettiler.