01
Temmuz
2024
Üniversitemiz Blockchain Expo World Fuarında

Fuara Stantlı Katılımın Yanı Sıra Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir Panelist Olarak Katılıyor.
4-7 Temmuz 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenecek Expo World Blokzincir (Blockchain Expo World) Fuarına Üniversitemiz stantlı katılım sağlayacak. Türkiye’de ilk olan bu etkinlikte dünyanın dört bir yanında bulunan sektör temsilcilerinin bir araya gelmesi beklenirken, fuara Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir panelist olarak davet edildi.
Bilişim faaliyetlerine ilgisi ve katkısı ile bilinen Rektör Prof. Dr. İdris Demir, Expo Fuarında “Inatba Akademik Danışmanı” olarak panelistler arasında yer alarak bir sunum yapması bekleniyor. "Blockchain Expo World", Metaverse, Cryptocurrency, NFT, Web 3.0, Web 2, Mining, DAO, DeFi, GameFi alanlarında uzman konuşmacıları ağırlayarak sektördeki tüm paydaşları bir araya getirecek bu etkinlikte Üniversitemiz de stant açıyor. Fuarla ilgili konuşan Rektör Prof. Dr. Demir, “Değişim Bilişimle Gelecek mottosuyla son üç yıldır üst üste düzenlenen Türkiye'nin en büyük organizasyonlarından biri olan Bilişim Festivallerine (IFEST) ev sahipliği yapan ve bilişim faaliyetlerini kendisine tematik alan belirleyen Batman Üniversitesi, sahada etkin çalışmalar yürütmeye devam etmektedir. Katılım sağlayacağımız Blockchain Expo World ile Batman Üniversitesinin adını uluslararası alanda daha çok duyurmak istiyoruz” dedi.



Fuarda Üniversitemiz adına stant kurulumunu sağlayacak olan Dr. Öğr. Üyesi Hafzullah İş, blokzincir (blockchain) teknolojisi ile ilgili olarak; “Bu teknoloji hayatımıza son yıllarda giren bir teknoloji olup birçok işlemi kaydeden ve bunların değiştirilmesini engelleyen, şeffaf bilgi paylaşımına izin veren gelişmiş bir veri tabanı mekanizmasını tanımlamaktadır. Bu açıdan kaydedilen işlemlerin tarihçesini saklar ve her işlemi birbirine bağlar. Bu bağlantı, işlemlerin geri dönülemez ve değiştirilemez olmasını sağlar. Bu nedenle, blokzincir güvenilir bir veri saklama yöntemi olarak kabul edilir.  Bitcoin ve diğer kripto paralar gibi bazı uygulamalar, blokzincir teknolojisini kullanmaktadır. Bu, kullanıcıların finansal işlemlerinde güvenliği ve anonimliği sağlamasına olanak tanır. Blokzincir teknolojisi finansal işlemlerle sınırlı olmayıp sağlık, sigorta, ticaret, oylama ve tedarik zinciri gibi geniş bir yelpazeye yayılıyor” dedi.
Fuar kapsamında kripto borsalar ve start-up projelerin tanıtımının yapılması, özel tasarlanmış NFT sergi alanında 1800 adet NFT eserinin sergilenmesi, ödüllü yarışmaların sahne alması (Hackathon - Ideathon – Trading) etkinlikleriyle beraber blockchain ve kripto para dünyasındaki en yetenekli beyinlerin ve yaratıcı fikirlerin ödüllendirilmesi bekleniyor. Etkinlik kapsamında bir ilke imza atılarak sanal ziyaretçilerin fuarı Metaverse evreninde ziyaret etmesi imkânı da sağlanacak.