09
Mart
2022
Üniversitemiz Bilişim Sektöründeki Tecrübelerini Öğrencilerle Paylaşıyor

17-19 Şubat 2022 tarihinde üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen Bilişim Kongresi, ilimizdeki öğrencilere model olmaya devam ediyor. Öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda bilişim konusundaki tecrübelerini onlarla paylaşan üniversitemiz, liseleri ziyaret ediyor. Kariyer Günleri kapsamında 8 Mart 2022 tarihinde Üniversitemiz Mühendislik Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Hafzullah İş ve Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Tekin ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığından Öğr. Gör. Emin Afşin tarafından Batman Fen Lisesinde Bilişim Konferansı verildi.



Batman Üniversitesinin bilişim alanında yaptığı çalışmaların yakından takip edilmesi ile birlikte öğrencilerde oluşan farkındalık sonucunda Dr. Öğr. Üyesi Hafzullah İş “Bilişimde Yeni Trendler”, Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Tekin ve Öğr. Gör. Emin Afşin ise “Neden Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılımda Kariyer” isimli seminerlerini verdiler. Siber Güvenlik, Blokzincir Teknolojileri ve Metaverse konuları ile yakından ilgilenen öğrenciler, bu alana dair detaylı bilgiler aldılar.



Öğrencilerin bilişim alanına gösterdikleri yakın ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiren öğretim elemanlarımız, öğrencilere bu konuda destek sağlayarak günümüz teknolojileri hakkında onları yönlendirmek istediklerini dile getirdi. Bilişim Kongresinin ardından lise ve üniversite öğrencilerinin dijital dönüşüme olan bakış açılarında olumlu değişimler olduğunu belirten akademisyenlerimiz, Batman Üniversitesi olarak bilişim konusundaki faaliyetlerin hızla devam edeceğini dile getirdiler.