02
Haziran
2022
Üniversitemiz Bilişim Faaliyetlerine Hız Kesmeden Devam Ediyor

İlimizin gelişimine çok yönlü katkı sunmaya özen gösteren üniversitemiz, bilişim teknolojileri konusundaki bilgi birikimini aktarmaya devam ediyor. Bu kapsamda Üniversitemiz ile Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerine yönelik "Eğitimde Metaverse ile Dijital Dönüşüm"  konferansı verildi. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Hafzullah İş tarafından verilen konferans, öğretmenler ve öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.



Bilgisayarlar, android cihazlar ve 3D cihazlar sayesinde insan bilişinin yapay bir fiziksel ortama dâhil olmasını sağlayan Metaverse evreni ile ilgili "Eğitimde Metaverse ile Dijital Dönüşüm" konulu sunumunu yapan Dr. Hafzullah İş, Blokzincir, NFT, Oyunlaştırma, Web 3.0 ve Metaverse teknolojileri konusunda katılımcılara detaylı bilgiler verdi. Konferansta;  Metaverse'ün iletişim perspektifinden yeni bir gerçeklik olduğuna değinilirken, entelektüel ve ekonomik üretim için alt yapı ve etkileşim olanakları tanıyan; farklı gelişmiş teknolojilerin eş zamanlı ve entegre bir biçimde kullanıldığı, siber toplumsal bir düzlem olduğuna dikkat çekildi.



Mesleki ve Teknik eğitim başta olmak üzere simülasyon öğretimlerinde, öğrencilerin farklı kişilerle iletişim kurarak dil becerilerinin geliştirebileceğine dair açıklamaların yapılmasının ardından kurulan deneyim sahasında öğretmenlere sanal gerçeklik gözlükleri ile metaverse deneyimi kazandırıldı.
Konferans katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.