02
Ocak
2023
Üniversitemiz Batman’ın Geleceğine Katkı Sunmaya Devam Ediyor

Üniversitemiz ev sahipliğinde “Geçmiş, Bugün, Gelecek” temasıyla düzenlenen ve Batman şehrinin birçok farklı başlıkla ele alındığı “Uluslararası Batman Sempozyumu”nun Tam Metin Bildiri Kitabı yayımlandı.



Üniversitemizin şehirle daha fazla bütünleşmesi ve şehrin önemli öğelerinin akademik bakış açısıyla ele alınması amacıyla Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Doç. Dr. Ferhat Korkmaz ve Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Manap editörlüğünde yayımlanan kitapta; Batman’a dair tarihi, coğrafi, sanatsal, bölgesel, ekonomik, dini, sosyal, kültürel ve folklorik başlıkların ele alındığı 36 tam metin bildiri yer alıyor.
Rektör Demir: “Batman Üniversitesi, Akademik ve Bilimsel Bakış Açısıyla Batman Şehrine Katkı Sunmaya Devam Edecek”
Kitabın yayımlanmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesinin akademik ve bilimsel bakış açısıyla Batman şehrine katkı sunabilecek çalışmalar yürütmeye ve bu çalışmaları kayıt altına almaya devam edeceklerini kaydetti. Şimdiye kadar Batman’a dair üç çalışmanın üniversitemiz tarafından kitaplaştırıldığını vurgulayan Rektör Demir, bu çalışmalarla Batman’ın geçmişini irdeleyerek bugününü değerlendirmek ve geleceğini şekillendirmek amacında olduklarını söyledi. Daha önce yayımlanan Batman Vizyon-2030 Arama Konferansı Kitabı ile şehrin bir panoramasını çizdiklerini, Batman Halk Kültürü kitabıyla ise Batman’ın kadim kültürünün kayıt alınarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Rektör Demir, bu kitapla da Batman’ın birçok başlıkla ele alındığını dile getirdi.
Rektör Demir: “Asıl Gayemiz, Batman’ı Bütün Yönleriyle Doğru Tanımlamak ve Bu Tanımlamalar Işığında Layık Olduğu Yere Taşımaktır”
 Üniversitelerin bulundukları şehirlere sırtını değil yüzünü dönmeleri gerektiğini belirten Rektör Demir, açıklamalarına şu şekilde devam etti: Batman Üniversitesi, şehirle ve halkla bütünleşik hareket etmeyi, toplumsal hassasiyetlere dair çalışmalar yürütmeyi önemli bir misyon olarak görmektedir. Bu misyon doğrultusunda önemli çalışmalar yürüttük. Bu çalışmalardan biri olan “Uluslararası Batman Sempozyumu”ndaki bildirilerin kitap olarak yayımlanması üniversitemiz adına sevindiricidir.  Bizim asıl gayemiz, Batman’ı bütün yönleriyle doğru tanımlamak ve bu tanımlamalar ışığında layık olduğu yere taşımaktır. Özverili bir şekilde çalışmalarını yürüten akademisyenlerimiz sayesinde, Batman’ın lehine olabilecek çalışmaların artarak devam etmesi için gerekli alt yapıları kurmaya ve girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz. Kitapta emeği geçen tüm akademisyenlere ve araştırmacılara katkılarından dolayı teşekkür ederim.”
 
 
Tam Metin Bildiri Kitabına ulaşmak için tıklayınız