11
Kasım
2022
Üniversitemiz Batman’ın Geleceğine Katkı Sunmaya Devam Ediyor

Şehirle bütünleşme ve şehrin temel sorunlarının çözümüne katkı sunma yönündeki akademik çalışmaların artırılması için farklı kurum ve sektör temsilcileriyle gerçekleştirilen buluşma toplantıları, eğitim temsilcilerinin üniversitemizde ağırlanmasıyla tamamlandı. 10 Kasım 2022 tarihinde Batı Raman Kampüsü Senato Salonunda “İlimizdeki Eğitim Kalitesinin Mevcut Durumu ve Eğitim Kalitesinin Artması İçin Yapılması Gereken Faaliyetler” başlığıyla gerçekleştirilen toplantıya, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hayati Çavuş, üniversitemiz akademisyenleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ilgili şube müdürleri ile AR-GE ve Ölçme Değerlendirme birim temsilcileri ve okul müdürleri katıldı.



Rektör Demir: “Batman Üniversitesinin Uzman Akademik Kadrosunun Batman’daki Eğitim Potansiyeline Sunacağı Katkıları Değerlendireceğiz”
Toplantının amaç ve kapsamı hakkında açıklamada bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. İdris Demir,  toplantılardaki amaçlarının Batman Vizyon 2030 Arama Konferansı ve Batman Uluslararası Batman Sempozyumu kapsamında Batman’da tespit edilen temel sorunlara ilişkin akademik bir bakış açısıyla fizibilite raporları hazırlamak ve bu raporlar doğrultusunda yapılabileceklere ilişkin değerlendirmelerde bulunabilmek olduğunu kaydetti. Batman Üniversitesinin birçok kurum ve kuruluşun yanı sıra özel sektör temsilcileriyle de 20’ye yakın toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Demir, büyük önem arz eden eğitim konusunun ele alınacağı son toplantıyla da Batman Üniversitesinin eğitim politikalarını yönlendirmeye ve geliştirmeye çalışan uzman akademik kadrosunun Batman’daki eğitim potansiyeline sunacağı katkıları değerlendireceklerini ifade etti.



Rektör Demir: “Üniversite Olarak Eğitime Katkı Sunabilecek Her Adımı Atacağız”
Üniversitemiz akademisyenlerinin şimdiye kadar gerçekleştirilen toplantılardan, alanlarıyla ilgili başlıkları rapor haline getirerek üniversite yönetimine ileteceklerini ifade eden Rektör Demir, bu raporların Batman Üniversitesinin gücü kapsamında sorunların çözümüne yönelik kısa, orta ve uzun vadeli öneriler sunacaklarını dile getirdi. Eğitim konusunun ülkemizin ve Batman’ın geleceğini şekillendiren bir mahiyette olduğunun altını çizen Rektör Demir, üniversite olarak eğitime katkı sunabilecekleri her adımı atacaklarını söyledi.
Toplantı, eğitim temsilcilerinin “İlimizdeki Eğitim Kalitesinin Mevcut Durumu ve Eğitim Kalitesinin Artması İçin Yapılması Gereken Faaliyetler” hakkında değerlendirmelerde bulunmalarının ardından sona erdi.