23
Mayıs
2022
Üniversitemiz Bahar Şenliklerinde Çocuklar da Unutulmadı

Üniversitemiz Bahar Şenlikleri kapsamında Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri tarafından 3-12 yaş arası çocuklara yönelik farklı etkinlikler düzenlendi. 20 Mayıs 2022 tarihinde Merkez Yerleşke Drama Salonunda düzenlenen etkinliğe, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ferhat Korkmaz, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.



Drama ve animasyonlarla çocuklara yönelik eğitici oyunların yapıldığı ve çocukların yüzlerinin boyandığı etkinliğe katılan çocuklar, eğlenceli anlar yaşadı. Etkinliğin ardından çocuklarla sohbet eden Rektör Demir, çocuklara balon ve çeşitli ikramlıklar dağıttı.



Rektör Demir: “İyi Bir Üniversite, Güzel Bir Gelecek, Çocukların İyi Yetiştirilmeleriyle Mümkün Olabilir”
Etkinliğin ardından bir konuşma yapan Rektör Demir, çağdaş eğitim modelinde, çocukların katılımcı rollerinin çok önemli olduğunu belirtti. Bu tür etkinliklerin çocukların özgüvenlerinin artmasına ve kendilerini daha rahat ifade etmelerine olumlu katkı sağladığını ifade eden Rektör Demir, teknoloji bağımlılıkları yüksek seviyede olan günümüz çocuklarının akranlarıyla bir araya gelebilecekleri sosyal etkinlikleri üniversite olarak çok önemsediklerini vurgulayarak iyi bir üniversitenin, güzel bir geleceğin, çocukların iyi yetiştirilmeleriyle mümkün olabileceğini söyledi.