01
Ağustos
2022
Üniversitemiz Ankara'da Aday Öğrencilere Tanıtıldı

Öğrencilerine nitelikli kariyer ve donanımlı bir eğitim imkânı sunmak için çalışmalarına hız kesmeden devam eden üniversitemiz, Ankara'da düzenlenen fuarda aday öğrencilerle buluştu. 30-31 Temmuz 2022 tarihleri arasında “Kariyer, Doğru Tercihle Gelecek” sloganıyla düzenlenen fuarda adaylara üniversitemizin akademik, kültürel, sanatsal ve sportif imkânları hakkında detaylı bilgi verildi.

Aday öğrencilerin zorlu bir sınav sürecinin ardından geleceklerine yön verecek olan tercih sürecinde Batman Üniversitesini tanıtmak ve tercih kararlarına destek olmak amacıyla fuarda yer alan üniversitemiz, alanında uzman akademisyenler ve uzman rehberlerle adayların tercih sürecinde onlara yardımcı oldu. İnsan odaklı eğitim anlayışına sahip olan üniversitemiz hakkında detaylı bilgilerin verildiği fuarda her geçen gün akademik ve fiziki anlamda büyüyen Batman Üniversitesinde var olan ve yeni açılan bölümler, yapılan bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetler fuara katılan aday öğrencilere anlatıldı.

50’den fazla üniversite ve 500’den fazla akademisyenle bir araya gelen ve Batman Üniversitesini yakından tanıma fırsatı bulan aday öğrenciler, enerjinin pilot üniversitesi olan Batman Üniversitesi standına yoğun ilgi gösterdiler. Öğrencilerini geleceğe hazırlarken farklı bir bakış açısı kazandırmayı amaçlayan üniversitemizin sunduğu imkânlar anlatılırken Batman Üniversitesini yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler, üniversitemizi tercih listelerine ekleyeceklerini söylediler.

Aday öğrencilere yol göstermek ve onların kariyer hedeflerine ulaşmaları için bu fuarları çok önemsediklerini anlatan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversite tercihi yapacak olan öğrencilerin kendilerini tanıması ve bu yönde tercihler yapmaları tavsiyesinde bulundu.