08
Aralık
2021
Üniversitemiz Altın Yüreklerle Tarihe Derin Dalış Projesine İmza Attı

Proje yürütücülüğü Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) ile Dicle Kalkınma Ajansı finansman desteği ile gerçekleştirilen “Altın Yüreklerle Tarihe Derin Dalış” projesine Üniversitemiz, Batman Belediyesi ve Batman İl Sağlık Müdürlüğü iştirakçi olarak katıldı.
TRC3 Bölgesinde ve kalkınmada öncelikli iller arasında bulunan Batman il merkezi ve ilçelerindeki dezavantajlı grupta yer alan madde bağımlıları ile kırsal bölgede yaşayan köy çocuklarının sahip oldukları eşitsizliğin ortadan kaldırılması, toplumsal bütünleşmenin sağlanması ve Batman’ın herkesin güven içinde, umutla yaşamak istediği bir il haline getirilmesi projenin amaçları arasında yer alıyor.



Proje Batman ilinde yüzme bilen dezavantajlı 18-35 yaş aralığındaki 20 kişi, yüzme bilmeyen dezavantajlı 14-27 yaş aralığındaki 25 kişi ve Hasankeyf kırsalında yaşayan, dezavantajlı 12-17 yaş aralığındaki 300 ortaokul-lise öğrencisini kapsıyor. Proje kapsamında Su Sporları Merkezinin oluşturulması, A Tipi Bağımlılıkla Mücadele Merkezi oluşturulması, Altın Yürekler Spor Kulübü kurulması, dalış kursu, cankurtaran kursu, ebru kursu, resim kursu, A1 düzey İngilizce kursu açılması ve 10 ay süreyle dalış ve yüzme eğitimi verilmesi planlanıyor.


Batman ilinde genç nüfusun çoğunlukta olması ancak sportif ve kültürel faaliyetlerin yetersizliğinin yanında işsizliğin gençleri olumsuz etkilemesi, sosyoekonomik sorunların gençleri madde bağımlılığına yönelterek il dışına göçe teşvik etmesinden dolayı proje ile bu olumsuzlukların ortadan kaldırılması hedefleniyor. Sular altında kalan tarihi Hasankeyf ilçesinin su sporlarıyla ön plana çıkarılmasının da hedeflendiği proje ile hem bağımlılıkla mücadelede edilecek hem de Batman ilinin tanıtılması ve gelişmesi sağlanacak. 



Batman Üniversitesinin böylesine önemli bir projenin ortakları arasında yer almasından mutluluk duyduğunu anlatan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir,  madde bağımlılığı ile mücadelede ve toplumsal eşitsizliğin azaltılması konusunda önemli amaçları bulunan projeye katkı vermekten memnuniyet duyacaklarını söyledi. TRC3 bölgesinde yer alan Batman ilinin kalkınması için tüm engellerin ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Rektör Demir, üniversite olarak geleceğimizin teminatı gençlerin karşılaştıkları sorunlarla mücadelede rol oynayacaklarını vurguladı. Proje kapsamında verilecek olan eğitimlerde akademik destek sağlamaya hazır olduklarını anlatan Rektör Demir, dezavantajlı gençlerin enerjilerini olumlu yönde dönüştürerek topluma kazandırılmaları için çalışmalara katkı sunacaklarını sözlerine ekledi.