Kasım
Üniversitemiz 100 Yılın Aşı Bin Yılın Kardeşliği Gastronomi Festivali’nde

Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali ‘100 Yılın Aşı Bin Yılın Kardeşliği’ mottosuyla 20 Kasım’da kapılarını ziyaretçilere açtı. 20-26 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılması planlanan festivale Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri standımızda geleneksel lezzetlere yer veriyor. Açılışın ilk gününde 100.yıl şekli verilerek öğrencilerimiz tarafından yapılan çiğköfteye ilgi yoğundu.

Standı ziyaret eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, yerel lezzetlerin geleceğin şeflerinin ellerinden tatmak bizim için mutluluk verici ifadelerini kullandı. 26 Kasım 2023 tarihine kadar devam edecek olan festivalde, üniversitemiz bünyesinde fuar alanında çeşitli workshop ve etkinlikler ile yöresel lezzetlerin halkla buluşturulması hedefleniyor.