Temmuz
Üniversite Tanıtım Günleri Başladı

Üniversitemiz, bu yıl 25 Temmuz - 2 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan YKS tercih günlerinde Merkez Kampüs, Batman Park AVM ve Petrol City AVM’den oluşan üç noktada 10.00-22.00 saatleri arasında tanıtım standı açtı. Üniversite akademisyenlerinin danışmanlığında gerçekleştirilen tanıtım günlerinde, Üniversitemizde eğitim verilen diş hekimliğinden mühendisliğe, mesleki ön lisans programları ve iktisadi ve idari bilimlerden İslami ilimlere kadar pek çok bölüm ve program hakkında bilgiler veriliyor. Tercih döneminde öğrencilerin üniversite ile ilgili sorularına yanıt veren öğretim elemanlarının hazır bulunduğu stantlarda, adaylara kariyer hedefleri ve Üniversitemiz hakkında bilgiler veriliyor. Ayrıca aday öğrencilere Üniversitemizin bölüm ve program tanıtımlarını içeren broşürlerden dağıtılıyor.
YKS sonuçlarının ardından yayımlanan 2024-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na göre Üniversitemizin ön lisans ve lisans programlarına toplamda 3040 öğrenci alınacak. Bu kontenjanlardan 220 tanesinin ise Güzel Sanatlar ve Spor Bilimleri Fakültelerine özel yetenek sınavıyla öğrenci alımı yapılan bölümlere ayrıldığı bildirildi.