12
Ekim
2023
Türkiye’nin En Büyük Bilişim Organizasyonlarından Biri Olan IFEST 2023 Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

Türkiye’nin en büyük bilişim organizasyonlarından biri olma özelliğini taşıyan Bilişim Festivali (IFEST2023)’nin ikincisi, “Siber Güvenlik, Blok Zincir Teknolojileri ve Dijital Dönüşüm” ana temalarıyla üniversitemiz ev sahipliğinde yapıldı. 12 Ekim 2023 tarihinde Üniversitemiz Batıraman Kampüsünde gerçekleşen festivalde Bilişim Fuarı, Bilişim Teknolojileri Konferansları, Uluslararası Bilişim Kongresi (IIC2023), Kamu Bilişim Çalıştayı, Bilişim Akademisi, dene-yap atölye çalışmaları, ödül törenleri ve sosyal etkinlikler yapıldı. Bünyesindeki etkinliklerden IIC2023 Uluslararası Bilişim Kongresi ile 20 Mart 2023 tarihinde 55 bildirinin online sunumlarıyla IFEST 2023 Bilişim Festivali start almıştı.



Rektör Demir: “Batman Üniversitesi Olarak Bilişime Yön Vermeye Devam Edeceğiz, Değişim Bilişimle Gelecek
Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen Bilişim Festivali hakkında açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesinin Türkiye’nin en büyük bilişim organizasyonlarından Bilişim Festivaline (IFEST2023) ikinci defa ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Üniversitemizin ev sahipliği yaptığı nitelikli organizasyonlar sayesinde bilimi ve ilmi her daim öğrencileri ve katılımcıları için yaymayı hedeflediklerini belirten Rektör Demir, “İkincisini düzenlediğimiz bu festival ile bilim dünyasına kapılarımızı sonuna kadar açtık, Üniversitemizin bilim dünyasına katkılarının çoğalması için çabalarımızı arttırarak devam ettireceğiz. Teknolojinin etkin kullanımının artmasıyla birlikte çevrimiçi eğitim, sağlık, çalışma, alışveriş, üretim, tüketim ve hizmet alma gibi dijital teknolojiyi merkezine alan kavramlar hayatımızın bir parçası haline gelmeye başladı. Bununla birlikte biz de Batman Üniversitesi olarak bilişime yön vermeye devam edeceğiz. Çünkü değişim bilişimle gelecek” dedi.



Rektör Demir: “Batman Üniversitesi Olarak Daha Büyük Organizasyonlar Gerçekleştirebilecek Enerji Ve Potansiyele Sahibiz”
Bilişim alanında dünyada önemli gelişmeler ve değişimler yaşandığının altını çizen Rektör Demir açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Festivale katılan konuşmacılardan ve firmalardan alınacak bilgiler, üniversitemiz öğrencilerinin bilişim konusundaki bilgi dağarcıklarını önemli ölçüde artırdığını düşünüyorum. Batman Üniversitesi kısa sürede tüm bileşenleriyle birçok alanda önemli kazanımlar elde etti ve kapasitesini her geçen gün artırdı. Bu tür nitelikli organizasyonların üniversitemizin ev sahipliğinde yoğun katılımla gerçekleştirilebilmesi bizi daha da motive ediyor. Bu festival gösterdi ki Batman Üniversitesi olarak daha büyük organizasyonlar gerçekleştirebilecek enerji ve potansiyele sahibiz. Festivalin düzenlenmesinde katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.”