08
Kasım
2022
Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin Rektör Demir’i Ziyaret Etti

Üniversitemizin ev sahipliğinde düzenlenen “Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminin Bugünü ve Yarını Sempozyumu”na katılmak üzere Batman’da bulunan Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’i ziyaret etti. 7 Kasım 2022 tarihinde Merkez Kampüs Rektörlük Makamında gerçekleştirilen ziyarette, üniversitemizin ev sahipliğinde düzenlenen ulusal ve uluslararası çaptaki sempozyum ve konferanslar değerlendirildi. 
 


Rektör Demir: “Batman Üniversitesinde Hem Sosyal Bilimler Hem de Fen Bilimleri Alanlarındaki Birçok Önemli Bilim İnsanı Ağırlanıyor”
Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin’e, üniversitemiz akademisyenlerinin ve öğrencilerinin bilgi dağarcıklarının ve bakış açılarının zenginleştirilmesi için üniversitemiz ev sahipliğinde birçok nitelikli bilimsel çalışma gerçekleştirdiklerini anlatan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, bu çalışmaların üniversitemizi standartların üstüne taşımak için yapıldığını dile getirdi. Batman Üniversitesinde hem sosyal bilimler hem de fen bilimleri alanlarındaki birçok önemli bilim insanının ağırlandığını belirten Rektör Demir, bu minvalde önemli çıktılar elde ettiklerine dikkat çekti. Ülkemizin çok önemli bir kurumunun başkanı olan Prof. Dr. Gülsevin’i üniversitemizde ağırlamanın ve bilgilerinden faydalanmanın memnuniyet verici olduğunu kaydeden Rektör Demir, üniversitemize teşriflerinden dolayı Prof. Dr. Gürer Gülsevin’e teşekkür etti.
Batman’da ve Batman Üniversitesinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Batman Üniversitesinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini, yapılan çalışmaların takdire değer olduğunu söyledi.