18
Temmuz
2024
Turizm Rehberliği ve Aşçılık Programlarımıza Akreditasyon Belgeleri Verildi

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü ile Hasankeyf Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı akreditasyon almaya hak kazandı
Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından ulusal ve uluslararası ölçütler kapsamında değerlendirilen Üniversitemiz Turizm Rehberliği Bölümü ile Aşçılık Programı akredite edildi. Yükseköğretim turizm programlarındaki eğitim niteliğinin artırılmasına katkı sağlama, ulusal ve uluslararası akreditasyon kuruluşları tarafından tercih edilebilirliği sağlama, akreditasyon kuruluşları için rol model olma amaçlarıyla faaliyet gösteren ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yetkilendirilen TURAK’tan belgeleri, Üniversitemiz Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Onur Gülbahar teslim aldı. Akreditasyon belgeleri daha sonra TURAK adına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e takdim edildi.



Batı Raman Kampüsü Rektörlük binasında gerçekleşen takdim törenine, Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Rohat Cebe, Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Onur Gülbahar, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Reşat Arıca ve Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Feridun Duman katıldı.



Turizm Fakültesi ve Hasankeyf Meslek Yüksekokulu bölüm ve programlarının elde etmiş olduğu başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Demir, “Akreditasyon Batman Üniversitesine bağlı fakülte, yüksekokul, bölüm ve programlar açısından son derece önemli bir başarı göstergesi olup verilen eğitimin kalitesini ortaya koyan bir parametredir. Önümüzdeki süreçte de Üniversitemizde öğretim hizmetlerinin verildiği bütün ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarda akreditasyon çalışmalarının yapılmasına kararlılıkla devam edilecektir. Akreditasyon belgelerini kurumumuza kazandıran Turizm Rehberliği Bölümü ile Aşçılık Programlarında görev yapan ve akreditasyon süreçlerinde sabır ve fedakârlıkla çalışan tüm akademik ve idari personeli kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.