12
Haziran
2023
TÜBİTAK Tarafından 2023 Yılı Üniversitelerin Alan Bazında Yetkinlik Analizi Açıklandı

Kurulduğu günden itibaren yükseköğretimde büyük atılımlar gerçekleştiren Üniversitemiz, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından hazırlanan ve değerlendirilmeye alınan üniversitelerin alan bazında yetkinlik analizi raporunda yer aldı. Raporda pek çok bilimsel alanın ele alınması ve değerlendirilmesi sonucu üniversitelerin potansiyellerini, birbirleriyle, sanayiyle ve kamuyla iş yapma biçimlerini ve görünürlüklerini ortaya koymak amaçlanıyor.

‘Enerjinin Pilot Üniversitesi’ olma unvanıyla ilerleyen Üniversitemiz, yer aldığı alan bazında yetkinlik grafiğinde kalite ve hacim kriterlerinde belli bölümlerle başarısını kanıtladı. Hem kalite hem de hacim kriterlerinde en iyi bölümler;
  • Bilgi ve İletişim Teknolojileri-Robotik,
  • Çevre Bilimleri-Yer Bilimleri,
  • Enerji-Biyoenerji,
  • Fizik-Yüzeyler ve Arayüzler,
  • İnşaat-Mimarlık,
  • Otomotiv-İçten Yanmalı Motor Teknolojileri olarak belirlendi.
Rektör Demir: “Multidisipliner Alanlarda Üniversitemiz, Hacim ve Kalite Yönünden Başarılı Bilimsel Çalışmalara İmza Atmıştır”
TÜBİTAK tarafından hazırlanan raporun bilim ve araştırma kapasitemizin yükseldiğini ve bilimsel çalışmalarımızın sonucunun toplumsal faydaya dönüştüğünün kanıtı olduğunu dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, “Amacımız üniversitemizi bilimsel ve teknolojik dönüşümünü tamamlayarak AR-GE ve inovasyonda bölgesinde öne çıkarmak” dedi. Üniversitemiz bünyesinde yapılan çalışmaların ve üretilen her bir projenin çok önemli olduğuna dikkat çeken Rektör Demir, Batman Üniversitesinin şehriyle ve bölgesiyle bütünleşik bir yapıda çalışmalar yapmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

TÜBİTAK 2023 Yılı Üniversitelerin Alan Bazında Yetkinlik Analizi Raporuna ulaşmak için tıklayınız.