10
Kasım
2022
TÜBİTAK 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Düzenlenecek

Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen TÜBİTAK 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışması, 6-9 Mart 2023 tarihleri arasında üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenecek. 10 Kasım 2022 tarihinde Van Bölge Yarışmasının yapılacağı Fen-Edebiyat Fakültesinde incelemelerde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir,  TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hayati Çavuş ve beraberindeki heyet, yarışmaya ilişkin ön değerlendirmelerde bulundu.



Rektör Demir: “Gençlerin Geleceklerini İlgilendiren Konulara Ayrıca Önem Veren Bir Üniversiteyiz”
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, yarışmanın düzenleneceği Fen-Edebiyat Fakültesi binasında ayrıntılı incelemelerde bulunan Doç. Dr. Hayati Çavuş’a, üniversitemizde yapılan bilimsel çalışmaların niteliğini ve kapsamını anlattı. Batman Üniversitesinin ev sahipliğinde yapılan her bilimsel etkinliğin kurumsal ve profesyonel ilkeler çerçevesinde düzenlendiğini söyleyen Rektör Demir, Batman Üniversitesinin bölgede düzenlenecek önemli etkinliklere ev sahipliği yapabilecek potansiyele eriştiğinin altını çizdi. Gençlerin geleceklerini ilgilendiren konulara ayrıca önem veren bir üniversite olduklarını ve bu minvalde öğrenci odaklı çalışmalara ağırlık verdiklerini ifade eden Rektör Demir, daha önce üniversitemizde düzenlenen TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışmasını başarıyla tamamladıkları gibi lise öğrencilerini kapsayan yarışmayı da en iyi şekilde tamamlayacaklarını söyledi. Rektör Demir, yarışmaya ev sahipliği yapma misyonunu üniversitemize veren TÜBİTAK kurumuna Doç. Dr. Hayati Çavuş’un şahsında teşekkür etti.



TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hayati Çavuş, geçen yıl Batman Üniversitesinde düzenlenen TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışmasının kendilerinde bıraktığı olumlu intibah üzerine TÜBİTAK 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışmasının da Batman Üniversitesinde düzenlenmesinde önemli rol oynadığını belirtti.