04
Nisan
2023
TÜBİTAK 2204 Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisi Provaları Çevrimiçi Gerçekleştirildi

Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencilerin temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında başarısını artırmak ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen TÜBİTAK 2204 Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Sergisi Provaları 31 Mart – 1 Nisan 2023 tarihleri arasında Batman Üniversitesi öğretim elemanları gözetiminde online gerçekleştirildi.
31 Mart-1 Nisan 2023 tarihlerinde online olarak yapılan TÜBİTAK Bölge sergisi provalarında üniversitemiz öğretim elemanları; yapay zeka, robotik kodlama, tarih, değerler eğitimi, dil ve edebiyat gibi alanlardan katılan lise öğrencilerinin sunumlarını değerlendirdi ve öğrencilerin motivasyonlarına katkıda bulundular.


 
Rektör Demir: “Batman Üniversitesi Olarak İlimizdeki Eğitim Faaliyetlerine Destek Vermeye Devam Edeceğiz”
TÜBİTAK 2204 Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Sergisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, programın ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle online olarak gerçekleştirildiğini, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üniversitemiz iş birliği ile ilimizdeki öğrencilerin başarılı olması için çalışmalar yapıldığını belirten Rektör Demir, Batman Üniversitesinin ilimizdeki eğitime katkısının devam edeceğini ve bu tür çalışmaları önemsediklerini kaydetti. Rektör Demir, “Hayata Dokun” gibi projeler sayesinde mesafe aldıklarını ifade ederek “Üniversite olarak üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Ön lisanstan doktoraya kadar çeşitli seviyelerdeki öğrencilerimizin akademik gelişimlerini, mesleki becerilerini ve sosyal yeteneklerini geliştirmelerini ana misyon olarak gördüğümüz gibi ayrıca ilimizde okuyan ortaokul ve lise öğrencilerimizin de hayatlarına dokunmak için çalışmaktayız” dedi.