TRT Sanatçılarından Üniversitemizde Câm-ı Cem’le Türküler Öyküler Konseri

Üniversitemiz Merkez Kampüs Konferans salonunda yapılan müzik dinletisinde TRT sanatçıları ağırlandı.

Öğretim elemanı ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Câm-ı Cem’le Türküler Öyküler Konseri büyük beğeni topladı. Müzisyenler Ertuğrul Karabulut, Arif Balaban ve Sırrı Ali Talay tarafından Türk Halk Müziği bestelerinin öyküleriyle seslendirildiği konsere Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve eşi Zeynep Demir, Batman İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cafer Öz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Program açılış konuşmasını yapan Rektör Demir; “Üniversite olarak farklı alanlarda kendini kanıtlamış her değerimizi öğrencilerimizle buluşturmaya gayret ediyoruz. Bu çerçevede üç büyük ulu çınarı bugün burada ağırlıyoruz. Sırrı Ali Talay hocamız Zümrüdüanka çalışması ile Anadolu’nun küllerinden doğuşunu, Orta Asya’yı, Moğol istilasından sonra Osmanlının ortaya çıkışını, Birinci Dünya Savaşından sonra Kurtuluş Savaşını anlatan; tarihimizi müzikle, sanatla dünyaya tanıtan büyük bir sanatçıdır. Üç büyük sanatçımızı Batman Üniversitesinde ağırlıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Keyifli bir program olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Seyircilerin türkülere eşlik ettiği ve hoş vakit geçirdiği konser sonunda, müzisyenlere Rektör Demir tarafından Batman Üniversitesi Yayınevi tarafından yayımlanan Dün Bugün Yarın kitabı hediye edildi. Program hatıra fotoğrafı çekimlerinin ardından sona erdi.