23
Mart
2022
TRT Radyo 1 Kanalında Yaratıcı Drama İle İngilizce Eğitimi Konuşuldu

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde verilen Yaratıcı Drama Etkinlikleri ile İngilizce Eğitimi, TRT Radyo 1 kanalı “Eğitim Rotası” programında anlatıldı. Hayat boyu öğrenme ilkesiyle yoluna devam eden üniversitemizde, Sürekli Eğitim Merkezi tarafından 7-13 yaş arası öğrencilere yönelik drama tekniği ile verilen İngilizce eğitiminde çocuklar hem eğleniyor hem de İngilizce öğreniyor.
Eğitim Rotası programına konuk olan Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Süleyman Başaran, çocukların ve gençlerin iletişim becerisi, takım çalışması, diyalog, müzakere, hayal gücü ve empati yeteneklerini geliştiren, sosyalleşmelerini sağlayan, aynı zamanda eğlendirirken öğreten ve geleneksel eğitim anlayışından farklı olan drama tekniğinin dil eğitiminde nasıl kullanıldığı hakkında bilgi verdi.



Geleneksel eğitimden farklı olarak bu yöntemle çocukların ders aldığının bilincinde olarak fakat oyun oynayarak ve rol yaparak sosyalleştiklerini anlatan Başaran, drama etkinlikleri ile çocuklara hissettirmeden dolaylı bir şekilde İngilizce öğrettiklerini söyledi. Başaran sözlerine şu şekilde devam etti: “Çocukların konuşma becerilerini oyunla geliştirmeye yönelik yöntemlerle onların hem eğlenmesini hem de sürekli hareket halinde oldukları için fiziksel olarak gelişip sosyalleşmelerini sağlıyoruz. Öğrenciler, eğlendikleri için sıkılmadan İngilizce öğreniyorlar. Beynin sağ ve sol lobu öğrenmeye devam ederken bu süreci en iyi şekilde eğlenerek ve oynayarak öğretmeye odaklandık. Klasik öğrenme yöntemlerinden farklı olarak nefes ve fiziksel egzersizlerle başlayan eğitimde öğrencilere dil eğitiminin yanı sıra özgüven aşılayarak iyi bir diksiyon ile kendini ifade edebilme yeteneğini de kazandırmayı hedefliyoruz. Çocuklara oyun psikolojisine uygun öğrenme yöntemi kullanıyoruz.”
Programa katılan Batman Gültepe Ortaokulu 6.sınıf öğrencisi Zehra Sena Korkmaz ise bu öğrenme yönteminin hayatına katkılarını anlattı. Korkmaz eğitimle ilgili şu ifadeleri kullandı: “Eğlenirken öğreniyorum ve bu sayede öğrenme kabiliyetim çok arttı. İngilizceye bakış açım değişti ve korkuyla değil severek öğreniyorum. Çok güzel bir ortamda hem İngilizce eğitimi alıyoruz hem de oyunlar oynuyoruz.”
Programda, 7-13 yaş arası öğrencilere yönelik drama tekniği ile verilen İngilizce eğitiminde 8’i kız toplam 19 öğrenciye İngilizce eğitim verdiklerini anlatan Doç. Dr. Süleyman Başaran, yetişkinlere yönelik olarak da bir eğitim hazırlığı içinde olduklarını, 15-25 yaş arasındaki gençler için de bu eğitimleri vermeyi planladıklarını söyledi.