13
Mart
2023
Tek Ses Tek Yürek Kampanyasına Üniversitemizden Destek

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından geliri depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere Batman Valiliği tarafından “Afetzedeler İçin Tek Ses, Tek Yürek” isimli iyilik buluşması düzenlendi. 10-12 Mart 2023 tarihleri arasında Atatürk Parkında düzenlenen etkinliğin açılışına Batman Valisi Ekrem Canalp’ın eşi Dr. Ayten Canalp, Vali Vekili Kadir Kılıç, Vali Yardımcısı Murtaza Ersöz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, il protokol üyeleri ve eşleri, kamu kurum yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.  



Açılışta bir konuşma yapan Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, “Hafızalarımıza ve kalplerimize kazınan bu felaketin izlerini silmek, yaraları sarmak için birlik içinde el ele vererek, kenetlenerek tek ses, tek yürek diyerek bu zorlu günleri aşacağımıza yürekten inanıyoruz” dedi.

Düzenlenen etkinlikte geliri depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere açılan üniversitemiz standında Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde üretilen sıvı sabun satışı yapıldı. Depremzede vatandaşlarımızın hijyen ihtiyaçlarına yönelik üretimlerin hız kesmeden devam edeceğini belirten Rektör Demir, böylesine önemli bir etkinlikte Batman Üniversitesi olarak yer almaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Birlik ve beraberlik içerisinde bu zor günlerin üstesinden gelineceğini anlatan Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi olarak yapılabilecek her türlü çalışmaya destek vereceklerini belirtti.