16
Ekim
2024
“Spor Eğitiminde Teknoloji Destekli Çocuk Koruma Ve Antrenörlük Etik Değerleri Farkındalık Ve Uygulama Programı” Projesi Tübitak’tan Kabul Aldı

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuri Muhammet Çelik’in yürütücülüğünde, “Spor Eğitiminde Teknoloji Destekli Çocuk Koruma ve Antrenörlük Etik Değerleri Farkındalık ve Uygulama Programı” projesi, TÜBİTAK’ın 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye değer bulundu.
Proje kapsamında spor eğitiminde çocuk koruma ve antrenörlükte etik değerler üzerine yoğunlaşılarak Türkiye çapında Gençlik ve Spor Bakanlığı ortaklığı ile önemli çalışmalara imza atılması hedefleniyor. Projede, çocuklara ve antrenörlere yönelik etik değerler çerçevesinde eğitimler verilerek ülkemizin spor politikasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Proje, çocukların ve antrenörlerin gelişimini destekleyecek ve yaklaşık 24 ay sürecek. Projede Doç. Dr. Nuri Muhammet Çelik’in yanı sıra Üniversitemiz öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Mihraç Köroğlu, Dr. Öğr. Üyesi Erdal Çetin, Öğr. Gör. Dr. Burcu Yentürk ile Öğretmen Sinan Öncel araştırmacı olarak görev alacak. Ayrıca Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, Doç. Dr. Ata Pesen ve Öğretmen Ramazan Avcı danışman olarak projeye katkı sunacak. Projede 4 lisansüstü öğrenci ise bursiyer olarak görev alacak.



24 ay olarak belirlenen proje süresi boyunca, çeşitli etkinlik ve programlar yapılarak sporda çocuk koruma ve antrenörlük etik değerleri noktasında teknoloji destekli olarak birçok faaliyete yer verilecek. Bilinçlendirme ve farkındalık çalışmalarının yanı sıra bilimsel çalışmalar ve saha çalışmaları da hayata geçirilecek.
Ulusal çapta sporda çocuk koruma politikasının geliştirilmesine katkı sağlaması beklenilen programın, Üniversitemiz ile Gençlik Spor Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından koordineli şekilde yürütüleceği bildirildi.