09
Mart
2022
Sektör Buluşmalarında Tecrübeler Konuşulmaya Devam Ediyor

Öğrencilerinin eğitimlerini aldıkları meslek alanları ile ilgili tecrübe edinmelerini sağlamak amacıyla Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen Sektör-Öğrenci Buluşmaları devam ediyor. Üniversitemiz öğrencileri ile sektör temsilcilerinin buluşmaları kapsamında düzenlenen webinarların ikincisi 22 Şubat 2022 tarihinde, üçüncüsü ise 1 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirildi.



Solvia Risk Solutions firmasının yönetici ortağı Ozan Gençer’in konuşmacı olarak yer aldığı ikinci webinarda, Solvia RS kuruluşlarının çalışma alanlarına ilişkin bilgiler verildi. Solvia RS’nin tüm entegre risk yönetimi operasyonlarını dijitalleştirmelerine ve iş süreçlerini mükemmelleştirmelerine yardımcı olmak amacıyla kurulmuş bir şirket olduğunu anlatan Gençer,  dijital dönüşüm ve süreç madenciliği hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Şirket kurma süreçlerini ve iş tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Gençer, şirketlerin iş süreçlerindeki tüm iç ve dış riskleri en aza indirip tehditlere karşı görünürlük kazandırarak iş ortaklarının gizli eksikliklerini tespit etmelerine yardımcı olduklarını kaydetti. Gençer sözlerine şu şekilde devam etti: “İş ortaklarımızın tüm zayıflıklarını gidermelerini ve operasyonlarını mükemmelleştirmelerini hedefliyoruz. Solvia RS olarak bu hedef doğrultusunda NextGen GRC & Operational Intelligence araç ve tekniklerini kullanarak tüm bilgileri iş ortaklarımızla paylaşıyoruz ve tüm tecrübelerimizi operasyonel mükemmellik uygulamalarını zenginleştirmek için kullanıyoruz.”



Sektör-Öğrenci Buluşmaları kapsamında düzenlenen üçüncü hafta webinarına ise Workindo Teknoloji ve İnsan Kaynakları A.Ş. firmasının CEO’su Erhan Kocabaş konuşmacı olarak katıldı. “İnşaatçıların Buluşma Noktası” sloganı ile yola çıkan ve inşaat sektörü problemlerine teknolojiyi kullanarak çözüm bulmak için kurulan Workindo firmasının faaliyetleri ile ilgili bilgiler aktaran Kocabaş sözlerine şu şekilde devam etti: “Workindo, inşaat sektörünün taşeron bulma, projelere teklif verme ve çalışanlara ulaşma faaliyetlerinin ortak noktası olma hedefiyle yola çıkmış, faaliyetlerini beş ülkede aktif olarak sürdürmekte olan inşaat sektörüne özel bir kariyer platformudur. Workindo bünyesinde firmaların kalifiye inşaat çalışanlarına hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlamak, yurt içi veya yurt dışında ihtiyaç duyulan ekibi kurmak, malzeme ile hizmet satın almalarına yardımcı olmak üzere faaliyetler gerçekleştiriyoruz.”
Webinarlar öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.