14
Aralık
2021
Rektör Öğrenci Buluşmaları Devam Ediyor

Öğrencileri ile sürekli iletişim halinde olup onların taleplerini dinleyerek çözüm üreten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, 14 Aralık 2021 tarihinde Rektör-Öğrenci Buluşmalarının ikinci gününde öğrencilerle bir araya geldi. Üniversitemiz Batı Raman Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen söyleşiye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, Genel Sekreter Doç. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, akademisyenler, daire başkanları ve öğrenciler katıldı.



Rektör Demir: “Öğrencilerimizin Eğitimlerini ve Kişisel Gelişimlerini Önemsiyoruz”
Geleneksel hale getirmeyi planladıkları Rektör-Öğrenci Buluşmaları kapsamında öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını anlatan Prof. Dr. İdris Demir, devam eden ve başlayacak olan projelerle ile ilgili öğrencileri bilgilendirdi.  Üniversitemiz bünyesinde yapılan webinar, söyleşi ve konferans gibi etkinliklerle öğrencilerin akademik hayatlarına ön hazırlık yaptıklarını belirten Rektör Demir, öğrencilerin bilimsel ve entelektüel gelişimini desteklemek için üniversitemizde düzenlenen akademik ve kültürel çalışmalara katılım göstermelerini istediklerini dile getirdi. Geleceğimizi şekillendirecek olan gençlerin kaybedecek zamanlarının olmadığını bu yüzden onların eğitimine ve kişisel gelişimlerine çok önem verdiklerini anlatan Rektör Demir, gençlerin geleceğe yönelik projelerini hayata geçirmek için şimdiden çok çalışmaları ve emek vermeleri gerektiğini söyledi.



Rektör Demir: “Fiziki İmkânların Gelişmesine Yönelik Önemli Çalışmalar Yürütüyoruz”
Öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Rektör Demir, üniversitemizdeki fiziki imkânların genişletilmesine yönelik önemli çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Üniversitemiz bünyesinde kurulan Süper Bilgisayar Merkezinden sonra Borsa İstanbul Laboratuvarı (BISTLAB) kurulacağının bilgisini de öğrencilerle paylaşan Prof. Dr. İdris Demir, bu sistemle uluslararası alanda veri akışını büyük bir hıza ulaştıracaklarını vurguladı. Akademik takvim üzerinde yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler aktaran Rektör Demir, Batman Üniversitesi öğrencilerinin yaz okulu imkânından faydalanabilmeleri için bu çalışmaları yürüttüklerini kaydetti.



Rektör Demir: “Öğrencilerimizin Taleplerinin Tümü İle İlgileniyoruz”
Batman Üniversitesi yönetiminin öğrenci ve insan odaklı bir bakış açısına sahip olduğunu, bu nedenle öğrencilerden gelen tüm taleplerin tek tek değerlendirildiğinin altını çizen Prof. Dr. İdris Demir, üniversitemizin mottosunu belirlerken öğrencilerden gelen fikirlerle sonuca ulaştıklarını anlattı. Öğrencilerin ihtiyaç duyacağı fiziki imkânların yanında sosyal imkânların da geliştirilmesine yönelik projeler olduğunu ve bu projelerin yakın zamanda hayata geçecek olduğunu anlatan Prof. Dr. İdris Demir, çözüm odaklı bir bakış açısı ile öğrencilere yönelik çalışmaların hızla devam edeceğini sözlerine ekledi.
Rektör-Öğrenci Buluşmalarının ikinci gün toplantısı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.