01
Eylül
2022
Rektör Demir Zafer Bayramının 100. Yılı Kutlama Törenine Katıldı

Millî bayramların maneviyatına uygun bir şekilde kutlanmasını önemseyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. Yılı kutlama törenine katıldı. 30 Ağustos 2022 tarihinde Vali Konağı bahçesinde düzenlenen törene; Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral İhsan Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Yıldırım, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, protokol üyeleri, askeri erkân, kamu kurum yöneticileri, siyasi partilerin yöneticileri, şehit yakınları, gaziler ile STK temsilcileri katıldı.



Törende bir selamlama konuşması yapan Vali Canalp, Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinde bulunan Çiğiltepe’nin Kurtuluş Savaşı açısından önemine değinerek bu devleti kuran insanların hangi fedakârlıkları yapmış oldukları herkes tarafından görülsün diye yılın 365 günü Çiğiltepe’de şanlı bayrağımızın dalgalandırıldığını vurguladı.
Vali Canalp: “Bugün Eğer Bir Dirliğimiz ve Refahımız Varsa Bu Dirliğimizin Kaynağı da Birliğimizdir”
Vali Canalp konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bir evladımız şehitliği ziyaret etse, şehitlerimizin memleketin nerelerinden gelip şehit olduklarını görse içerisindeki o duygunun ömrü boyunca kendisinin bir vatan sevdalısı olarak yaşamasına yeter. Biz bugün törenini yapmış olduğumuz zaferi, Vanlı, Batmanlı, Sinoplu, Ankaralı ve Konyalı Mehmetlerle kazandık. Biz bu zaferi bir ve bütün olarak kazandık. Şunu hepimiz çok net olarak bilmek zorundayız, bugün eğer bir dirliğimiz ve refahımız varsa bu dirliğimizin kaynağı da birliğimizdir. Bu vesileyle bizlere bu vatanı armağan eden şehitlerimizi rahmet ve şükranla, kahraman gazilerimizi de minnetle anıyorum. Allah birliğimizi daim eylesin, Allah bizleri vatansız bırakmasın.”



Rektör Demir: “Millî Değerlerin Ruhunu Yaşatmak ve Gelecek Nesillere Aktarmak Adına Önemli Çalışmalar Yapıyoruz”
Törenin ardından bir açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi olarak millî değerlerin ruhunu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. 30 Ağustos Zaferi’ni getiren Büyük Taarruzun 100. yıl dönümü için yurt genelinde planlanan etkinliklerin ilkinin  "Askeri, Siyasi ve Ekonomik Yönleriyle Büyük Zaferin 100. Yılı Uluslararası Sempozyumu”, ismiyle Batman Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildiğini ifade eden Rektör Demir, ülkemiz için önem arz eden konuları akademik perspektif çerçevesinde ele almaya devam edeceklerini kaydetti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan uğruna şehit düşen ve gazi olan kahramanları rahmet ve minnetle yâd ettiğini söyleyen Rektör Demir, tüm vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.