30
Ağustos
2021
Rektör Demir YÖK’te Gerçekleştirilen Üniversite Rektörleri Toplantısına Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. 26 Ağustos 2021 tarihinde YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, ülkemizdeki üniversite rektörleri ile ilk kez bir araya geldi. Ankara'da gerçekleştirilen toplantıya Devlet ve Vakıf olmak üzere bütün üniversite rektörlerinin yanı sıra YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri katıldı. ​



Geleceğe Dair Yeni Vizyon
YÖK Başkanlığı görevine atanmasının ardından üniversite rektörleri ile ilk kez bir araya gelen Başkan Özvar, toplantıda Yükseköğretim Kurulunun geleceğe dair yeni vizyonunu açıkladı. Toplantının amacının yükseköğretim kurumlarının yeni akademik yıl ve eğitim faaliyetleri hakkında istişarelerde bulunulması olduğunu kaydeden Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye'de bugün itibarıyla 127 devlet ve 73 vakıf üniversitesi ile 4 vakıf meslek yüksekokulunda 8 milyon öğrencinin eğitim aldığını açıkladı. Özvar açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Yeni vizyonumuzun ana hatlarını yükseköğretimde büyük veri, istihdam odaklı üniversiteler, akademik üretkenlik, güçlü akademik performans, üniversite-sanayi iş birliğine dair yeni modeller, üniversitelerimizin uluslararası etkileşimleri ve nihayet son yılların önemli bir terminolojisi olan bilgi diplomasisinin yaygın kullanılması oluşturacak."



Özvar: “Faaliyetlerini Aksatmadan Yürüten Tüm Üniversite Yönetimlerini Kutluyorum”
Konuşmasında yeni eğitim-öğretim yılı üzerinde değerlendirmelerde bulunan YÖK Başkanı Erol Özvar, pandemi döneminde dijital okuryazarlıktan, çevrim içi ders anlatma tekniklerine, çevrim içi dersleri desteleyecek nitelikte ders notlarından farklı materyallere, çevrim içi konferanslar ve seminerlere yönelik çok şey öğrendiklerini anlattı. Özvar, üniversitelerimizin ise yöntem, içerik ve nitelik anlamında ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getirerek Cumhurbaşkanlığımız ve Sağlık Bakanlığımız olmak üzere ilgili tüm kurumların desteği ve kararları çerçevesinde hâlihazırdaki önceliklerinin yüz yüze eğitim olduğuna dikkat çekti. Özvar ayrıca üniversite yönetimlerini, bu olağanüstü şartlarda faaliyetlerini aksatmadan ve kesintiye uğratmadan yürütebilmiş olmaları dolayısıyla Yükseköğretim Kurulu Başkanı olarak kutladığını da ifade etti.  
Yüz yüze eğitime hazırlanılırken akademik ve idari personel ile öğrencilerin aşılanmalarının tamamlanmasının teşvik edilmesinin, sosyal ve ortak kullanım alanlarında alınması gereken tedbirlere riayet edilmesinin son derece önemli olduğunu belirtti.



Özvar: “Katılımcı ve Yakın İletişimle Yükseköğretime Katkı Sağlayacağız”
YÖK Başkanlığı olarak yeni dönemde üniversitelerin daha katılımcı ve yakın iletişim ile yükseköğretime katkı sağlayacağını dile getiren Özvar, üniversiteler ile belirli zamanlarda bir araya gelerek çalışmayı planladıklarını söyledi.
YÖK Başkanı Erol Özvar'ın konuşmasının ardından toplantıya katılan üniversite rektörlerinin soruları cevaplanarak görüş ve temenniler iletildi. Toplantı hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ise toplantı sonrası yaptığı açıklamada Batman Üniversitesinin tüm birimleri ile yeni eğitim-öğretim dönemine hazır olduklarını belirtti. Pandemi sürecinin en kısa zamanda sona ermesi temennisinde bulunan ve öğrencilerle daha sağlıklı bir ortamda buluşmak istediklerini anlatan Rektör Demir,  2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yılının ülkemize ve üniversitemize hayırlı olmasını diledi.