15
Kasım
2021
Rektör Demir Yerel ve Ulusal Basınla Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, 14 Kasım 2021 tarihinde yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi. Hasankeyf Uygulama Otelinde düzenlenen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin ve Genel Sekreter Doç. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul da eşlik etti.



Rektör Demir: “Üniversitemize ve Şehrimize Tıp Fakültesini Kazandırmak İçin Çalışmalarımıza Hızla Devam Ediyoruz”
Göreve geldiği günden itibaren yapmış olduğu çalışmalardan bahseden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversitemiz bünyesinde bulunan üç eğitim enstitüsünü Lisansüstü Eğitim Enstitüsü olarak birleştirdiklerini, Diş Hekimliği Fakültesinin kurulduğunu ve Sağlık Yüksekokulunun Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürüldüğünü anlattı. Rektör Demir, Sağlık Bilimleri Fakültesinin kurulmasını tıp fakültesi kurulması yolundaki önemli adımlardan biri olduğunu ve şehrimize tıp fakültesini kazandırmak için gereken çalışmalara hızla devam ettiklerini söyledi. Tıp fakültesi kurulması için şehrimizin yeterli donanıma ve nüfusa sahip olduğunu ifade eden Rektör Demir, fakültenin kurulmasının üniversitemizde yapılan çalışmaların yanı sıra üniversite-şehir bütünleşmesi ile mümkün olacağını kaydetti.
Üniversitemiz bünyesinde sadece fakülte değil uygulama ve araştırma merkezlerinin kurulduğunu ve bu merkezlerin çeşitli farkındalık çalışmaları düzenlediklerini de belirten Rektör Demir, hem bu merkezler hem de Sürekli Eğitim Merkezi ile ilimize hizmet vermeye devam edeceklerini açıkladı.



Rektör Demir: “Hedefimiz Enerjide Marka Olmaktır”
Batman Üniversitesi bünyesinde yapılan çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Prof. Dr. İdris Demir, üniversitemizin yaptığı en önemli çalışmalardan birinin enerjide ihtisaslaşma olduğunu ifade ederek bu projenin bölgesel kalkınma çalışmalarına büyük destek sağlayacağını vurguladı. Üniversitelerin en temel işlevinin bilgi üretmek ve üretilen bu bilgiyi üniversite-şehir bütünleşmesi ile faydaya dönüştürmek olduğunu anlatan Rektör Demir, “Enerji alanında ihtisaslaşan bir üniversite olarak bölgemizi geliştirmek adına en güçlü yönümüz olan enerjiyi en iyi şekilde yansıtacak projeler üreteceğiz.” dedi.  



Bu projenin iktisadi, sosyal ve beşeri sermayeyi geliştireceği gibi bölgeye ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü de kazandıracağını da belirten Rektör Demir, enerji alanında yapılan projelere öncelik vererek enerjide marka olmayı hedeflediklerini anlattı. Projenin hayata geçmesi için gereken tüm kaynakları ve enerjiyi bu alana yönlendireceklerini söyleyen Rektör Demir, bilgiyi enerjiye dönüştürerek şehrimize ve ülkemize katkı sunmayı amaçladıklarını ifade etti. 
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in, basın mensuplarından gelen soruları yanıtlaması ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından toplantı sona erdi.