17
Ekim
2022
Rektör Demir ve İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç Topluluk Tanıtım Stantlarını Gezdi

Öğrencilerin ders dışında bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılımlarının önemsendiği üniversitemizde, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, Topluluk Tanıtım Günleri etkinliğinde topluluklarını tanıtarak çalışmalarını anlattılar. 12-14 Ekim 2022 tarihleri arasında Merkez Kampüste gerçekleştirilen etkinlikte Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ile birlikte öğrenci topluluklarının tanıtım stantlarını gezdi.



Farklı alanlarda aktif faaliyet yürüten 32 öğrenci topluluğunun üyeleri, kendilerine ayrılan stantları ziyaret eden ve topluklara üye olmak isteyen öğrencilere faaliyet alanlarıyla ilgili bilgiler verdiler. Topluluk stantlarını İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ile birlikte ziyaret eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, öğrencilerle sohbet ederek bu yıl yapacakları faaliyetler ve projeler hakkında bilgi aldı.



Rektör Demir: “Her Öğrencinin En Az Bir Topluluğa Üye Olmasını ve Gerçekleştirilen Etkinliklerde Aktif Görev Almasını Tavsiye Ediyorum”
Toplulukların öğrencilerin sosyalleşmelerinde, özgüven kazanmalarında, paylaşımda bulunmayı öğrenmelerinde olumlu katkı sağladığını belirten Rektör Demir, toplulukların yapacakları etkinliklerde kendilerine her türlü desteğin sağlanacağını ifade etti. Öğrencilerin sadece ders odaklı bir üniversite yaşamı geçirmemeleri gerektiğini söyleyen Rektör Demir,  her öğrencinin en az bir topluluğa üye olması ve gerçekleştirilen etkinliklerde aktif görev alması tavsiyesinde bulundu. Topluklarda görev alan öğrencilerin edindikleri özgüven sayesinde meslek hayatlarında daha başarılı olduklarını vurgulayan Rektör Demir, öğrenci topluklarının sayısını artırmayı hedeflediklerinin ve toplulukların daha fazla etkinlik yapabilmeleri için alanların, imkânların maksimum düzeyde iyileştirileceğinin altını çizdi. 



Topluluk tanıtım stantlarının gezilmesinin ardından Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri tarafından Topluluk Tanıtım Günleri Etkinliği kapanış konseri düzenlendi. Konserde söylenen şarkıları dinleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, konser sonrasında öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.