28
Kasım
2022
Rektör Demir Üniversitemizin Spor Takımlarının Çalışmalarını Yakından Takip Ediyor

Öğrencilerin ders dışı etkinliklerde görev almalarını teşvik eden ve bu kapsamda bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere önemli destekler sunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Senato Üyeleri ile birlikte Üniversitemiz Kadın Voleybol Takımı’nın antrenmanlarını izledi. Rektör Demir, 12-16 Aralık 2022 tarihleri arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenecek Üniversiteler Arası Bölgesel Lig Müsabakalarına katılacak Üniversitemiz Kadın Voleybol Takımı’nın son durumu hakkında takım antrenörü Dr. Öğr. Üyesi Murat Bilgiç’ten bilgiler aldı.



Antrenör Bilgiç: “Rektörümüz, Takımı Yakından Takip Ediyor ve Gerekli Destekleri Sağlıyor”
Geçen yıl, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Bölgesel Lig Müsabakalarında 1. lige katılma şansını az bir farkla kaçırdıklarını belirten antrenör Bilgiç,  son üç aydır yoğun bir antrenman dönemine girdiklerini ve şampiyon olarak 1. Lige çıkmak istediklerini söyledi.  Rektör Demir’in takımı yakından takip ettiğini ve gerekli destekleri sağladığını ifade eden Bilgiç, şampiyon olarak bu desteklerin karşılığını vermek istediklerini dile getirdi.



Rektör Demir: “Oyuncuların, Saha İçindeki Enerjileri, İletişimleri ve Disiplinlerinin Yüksek Olmasından Memnuniyet Duydum”
Antrenmanın ardından konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, takım oyuncularının saha içindeki enerjileri, iletişimleri ve disiplinlerinin yüksek olmasından memnuniyet duyduğunu belirterek takımın gittikçe daha iyi olacağına inandığını söyledi. Üniversitemiz Kadın Voleybol Takımı’nın üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğinden şüphe duymadığını ifade eden Rektör Demir, takıma başarı dileklerinde bulundu. Öğrencilerin ders dışı faaliyetlerde aktif görev almalarını çok önemsediklerine dikkati çeken Rektör Demir, öğrencilerin topluluklarda veya spor takımlarında gerçekleştirdikleri faaliyetlerin, onların özgüvenli ve sosyal bireyler olarak yetişmelerini sağladığını vurguladı. Öğrencilerin faaliyet yapabilecekleri alan ve imkânları her geçen gün artırdıklarını vurgulayan Rektör Demir, öğrencilerin ders dışı etkinliklere katılmaları tavsiyesinde de bulundu.