Haziran
Rektör Demir Üniversitemizdeki Proje Çalışmalarını Yakından Takip Ediyor

Avrupa Birliği projelerine hız kesmeden destek veren Üniversitemizde, 6-7 Nisan 2023 tarihlerinde AB Horizon Proje Eğitimleri kapsamında toplantılar düzenledi. “AB HORIZON Projelerine Yönelik Kapsam ve Proje Hazırlık Eğitimi: Gençlerin İstihdamını Teşvik Etmek İçin İnovasyon Eğitimi”nin ardından proje gruplarının çalışmalarını yakından takip eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üretilen fikir ve projeler hakkında akademisyenlerden bilgiler aldı.

Rektör Demir: “Destek Verdiğimiz Projelerin Nitelikli Olarak Artması Hedefindeyiz”
Fikir ve projelerin katma değere dönüşmesinin ilk ayağının proje desteği alabilmesi olduğunu dile getiren Rektör Demir, “Toplantılar hem akademisyenlerimize hem de öğrencilerimize mesleki anlamda önemli katkılar sağlayacak. Bu projeler sayesinde Batman Üniversitesi’nden dünyaya yeni bir kapı açılacak ve fikirler somut çıktılara dönüşecek. Proje yazma kültürünü geliştirmek için proje gruplarının çalışmalarına desteklerimiz artarak devam edecek” dedi. Üniversite Ar-Ge ve sanayi projeleri ile ilgili bilgilendirme etkinliklerinin sıkça yapılacağını belirten Rektör Demir, alanında uzman kişileri Batman Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri ile bir araya getirerek teşvik edici çalışmaların yapılacağını söyledi.