16
Haziran
2021
Rektör Demir Üniversitemiz Senatörleri ile Buluştu


 
Batman Üniversitesinin gelişim ve değişim hedeflerine ulaşmak için çalışmalarını sürdüren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, 15 Haziran 2021 tarihinde senato üyeleri ile Kuyubaşı Yerleşkesi Yemekhanesinde düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.
 
Rektör Demir: “Evrensel Boyutta Bilgi Üreterek Bu Bilgiyi Toplumsal Gelişime Adayacağız”
 
Batman Üniversitesinin fiziki gelişimi, nitelikli eğitim imkanları ve yeni eğitim-öğretim döneminde yapılacak faaliyetlerin görüşüldüğü yemekte Rektör Demir, Batman Üniversitesini bölge üniversiteleri içerisinde ön plana çıkaracak çalışmaların yapılmasına özenle dikkat edileceğini söyledi.
Batman Üniversitesinin evrensel boyutta bilgi üreterek bilim ufkunu genişletmeyi amaçladığını, çağdaş ve bilimsel, teknolojik ve kültürel birikimin egemen olduğu bilgiyi toplumun gelişmesi için kullanacaklarını ve bu hedef bilincinde üretken bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Batman Üniversitesinin bilimsel araştırma yapan, öğretim hizmetleriyle toplumla güçlü ilişkiler kuran, yükseköğretimde lider pozisyonunda olmaya yönelik adımlar atan ve evrensel değerleri özümseyen, dünyadaki kaliteli üniversiteler arasında gösterilen bir yükseköğrenim kurumu olmak için çalışmalarına durmadan devam ettiklerini anlatan Rektör Demir konuşmasını şöyle sürdürdü: “Toplumsal gelişimin sürdürülebilirliğinde etkin ve belirleyici rol oynamak misyonuyla yolumuza devam ediyoruz. Amaçlarımız ve yol haritamız belli. Yapacağımız çalışmaları da bu amaçlar doğrultusunda gerçekleştireceğiz. İnanıyorum ki üniversitemizin her bir üyesi hedeflerimize ulaşmak ve Batman Üniversitesinin marka bir üniversite olması için büyük bir özenle çalışacaktır. Bu konudaki hassasiyeti için tüm üyelerimize şimdiden teşekkür ediyorum.”
 
Rektör Demir: “Üniversitemizin  Temel Değerlerine Sahip Çıkıyoruz”
 
Batman Üniversitesinin hem personeli hem de öğrencileri ile büyük bir aile olduğunu vurgulayan Prof. Dr. İdris Demir, üniversitemizin sahip olduğu eşitlik, özgürlük, önderlik, çağdaşlık, paylaşımcılık, tarafsızlık ve şeffaflık, hoşgörülülük, verimlilik, yenilikçilik, yaratıcılık ve çevrecilik değerlerine temelden bağlı olduğuna inandığını söyledi. 
 
Karşılıklı fikir alışverişlerinin yapıldığı yemek sonrasında katılımcılarla hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından toplantı sona erdi.