25
Ekim
2023
Rektör Demir, Türk Dünyası Enerji Lokomotifleri Konferansı'nda Sunum Yaptı

Türk Dünyası'nın enerji sektöründeki iş birliği girişimi ile büyük bir adım atan Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi’nin (ASOIU) ev sahipliğinde 25-26 Ekim 2023 tarihinde düzenlenen Türk Dünyası Enerji Lokomotifleri Konferansı'nda, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, önemli bir sunum gerçekleştirdi.



Türk Dünyası'nın enerji sektöründe ortak çalışmalar yaparak enerji kaynaklarını daha etkili bir şekilde kullanmanın ötesine geçeceğini ifade eden Rektör Demir, "Dağılma Etkisi" kavramının altını çizdi. Enerji iş birliğinin Türk Dünyası'nın diğer sektörlerine de olumlu etkileri olacağını belirten Rektör Demir, Türk Dünyası'nın enerji sektöründe ortak çalışmalar yaparak enerji kaynaklarını daha etkili bir şekilde kullanmanın ötesine geçeceğini ifade etti. Bu iş birliğinin, kültürel, sanatsal ve ekonomik alanlar başta olmak üzere diğer sektörlere de olumlu etkileri olacağını vurguladı.
Aynı zamanda, Rektör Demir, Türk Dünyası'ndaki öğrencilere büyük bir sorumluluk düştüğünü vurgulayarak, "Öğrencilere geleceğimizin teminatları olarak büyük görevler düşüyor. Türk Dünyası'nın enerji iş birliğini daha da ileriye taşıyacaklarına inanıyorum." dedi. Rektör Demir'in bu önemli sunumu, Türk Dünyası'nın enerji iş birliğinin geleceğine dair önemli bir perspektif sunarken, genç neslin bu iş birliğinin güçlenmesine katkı sağlayacağına dikkat çekti.