19
Aralık
2022
Rektör Demir Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin’i Ziyaret Etti

Yerelden ulusala katkı anlayışı ile gelecek nesillerin evrensel bir vizyonla yetişmesi için çalışmalarına devam eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin’i makamında ziyaret etti. 19 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşen ziyarette Rektör Demir, üniversitemizde gerçekleşen ulusal ve uluslararası projeleri  anlatarak tanıtım faaliyetlerine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.



Rektör Demir: “Batman Üniversitesinde Alanlarında Uzman Bilim İnsanlarını Misafir Ediyoruz”
Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin’e, üniversitemiz akademisyenlerinin ve öğrencilerinin bilgi dağarcıklarının ve bakış açılarının zenginleştirilmesi için üniversitemiz ev sahipliğinde birçok nitelikli bilimsel çalışma gerçekleştirdiklerini anlatan Prof. Dr. İdris Demir, bu çalışmaların üniversitemizi standartların üstüne taşımak için yapıldığını dile getirdi. Batman Üniversitesinde alanlarında uzman bilim insanlarının misafir edildiğini belirten Rektör Demir, bu minvalde önemli çıktılar elde ettiklerine dikkat çekti. Gerçekleştirilen projelerin ve çalışmaların her geçen gün daha iyi bir seviyeye ulaştığını belirten Rektör Demir, bilimsel çalışmaların yanında sosyal ve kültürel çalışmalarda da üniversitemizin adından sıkça söz ettirdiğini sözlerine ekledi.

Rektör Demir: “Hem İlimizi Hem de Üniversitemizi Ulusal ve Uluslararası Platformlarda Tanıtmak İçin Yoğun Gayret Sarf Ediyoruz”
Yerelden dünyaya kapılarını ilimle, öğrenmeyle ve araştırmayla açan petrol şehri Batman’ın evrensel düzeyde eğitim veren kurumu Batman Üniversitesinin Türk milletinin değerlerini özümseyen ve bu değerlere sahip çıkan bir üniversite olduğunu dile getiren Rektör Demir, dünyanın merkezinde yer alan Türkiye’nin Güneydoğusunda bulunan Batman’ın, kadim medeniyetimizin incisi konumunda olduğunu söyledi. Rektör Demir, Batman Üniversitesinin yeni tanıtım ağları oluşturmak, hem ilimizi hem de üniversitemizi ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtmak için yoğun gayret sarf ettiğini kaydetti.
Batman Üniversitesini yapmış olduğu çalışmalardan ve ürettiği projelerden dolayı tebrik eden Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e çalışmalarında başarılar diledi.