04
Ocak
2022
Rektör Demir TRT GAP Radyosunda Üniversitemizin Gelişimini ve Bölgeye Katkılarını Anlattı

Bölgesel kalkınmaya yönelik sürdürdüğü çalışmalarla ön plana çıkan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir TRT GAP Radyosu “Yöremizden” programının Mezopotamya-Altın Topraklara Yolculuk Köşesine konuk oldu. 2 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilen programda Rektör Demir, üniversitemizde öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel gelişimine yönelik yürütülen çalışmaları ve üniversitemize verilen enerji alanında ihtisaslaşma payesinin bölgeye sağladığı faydaları detaylarıyla anlattı.



Rektör Demir: “Öğrencilerimize Akademik Kariyer İmkânı Sunmaya Devam Ediyoruz”
Batman Üniversitesinin daha önce Dicle Üniversitesine bağlı bir üniversiteyken zaman içinde bağımsız bir üniversite olarak hızla geliştiğini anlatan Rektör Demir, üniversitemizde bulunan 10 fakülte, bir lisansüstü eğitim enstitüsü, iki yüksekokul, yedi meslek yüksekokulu ve 17 araştırma ve uygulama merkezi ile öğrencilerin akademik ve entelektüel gelişimlerine katkı sunduklarını söyledi. Lisansüstü eğitim enstitüsünün üç enstitünün birleşmesiyle kurulduğundan söz eden Rektör Demir, enstitülerin tek çatı altında olmasının disiplinlerarası programlarda eğitim vermek adına çok önemli bir gelişme olduğunu dile getirdi. Öğrencilerin lisansüstü eğitim almalarını çok önemsediklerini belirten Rektör Demir, üniversitemizde çeşitli alanlarda açılacak olan lisansüstü programlarla akademik kariyer imkânlarını arttıracaklarını ifade etti.
Rektör Demir: “Batman İlinde Bulunan Tüm Öğrencilerin Gelişimini Önemsiyoruz”
Üniversitemizde düzenlenen çeşitli sergi, seminer, konferans ve webinarların öğrencilerin fikir dünyasını geliştirmeye yönelik çalışmalar olduğunu vurgulayan Rektör Demir, farklı şehirlerden alanında uzman akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirilen programlarla öğrencilere birçok alanda akademik bilgiler sunulduğunu kaydetti. Üniversite olarak kendi öğrencilerimizin gelişimi kadar Batman ilinde bulunan diğer öğrencilerin gelişimini de çok önemsediklerinden söz eden Rektör Demir, üniversitemizde düzenlenen etkinliklere çeşitli ortaöğretim kurumlarından öğrencilerin de katılım sağlayarak erken yaşta fikir dünyalarını zenginleştirebildiklerinin altını çizdi. Üniversitemizin konferans salonunda uzay araştırmalarından yurt dışında burs olanaklarına kadar çeşitli konularda değerli bilgiler sunulduğunu anlatan Rektör Demir, bu bilgiler ışığında öğrencilerin bilinçlenerek daha donanımlı eğitimler almaya yöneleceklerini söyledi.



Rektör Demir: “Üniversitemizi ve İlimizi Geliştirecek Projelere Hızla Devam Ediyoruz”
Üniversitemiz, Batman Belediyesi ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen “Hayata Dokun” projesi ile Batman ilinde bulunan birçok öğrenciye ulaştıklarını dile getiren Rektör Demir, üniversitemizde bulunan akademisyenler aracılığıyla ortaöğretim öğrencilerinin akademik eğitim alma imkânı bulduklarını ve ayrıca yükseköğrenime devam etmeye teşvik edildiklerini anlattı. Üniversitemizin Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle imzalamış olduğu bir diğer proje olan “Öğretmen Akademisi Buluşmaları” projesi ile öğretmenlerle de buluşma imkânı bulduklarını belirten Rektör Demir, alanında uzman akademisyenlerin öğretmenlerle çocuk psikolojisinden Türkçenin etkili kullanımına kadar çeşitli konularda bilgiler paylaştıklarını ifade etti. “Öğretmen Akademisi Buluşmaları” projesi kapsamında kendilerinin de öğretmenlere “Yurt Dışında Burslu Eğitim Olanakları” konulu bir konferans verdiklerini kaydeden Rektör Demir, bu eğitimle lise öğrencilerinin burslu eğitim olanakları konusunda bilinçlenerek yurt dışında eğitim olanaklarından faydalanmalarını istediklerini söyledi.
Rektör Demir: “Hedefimiz Batman İlinin Enerji Potansiyelini Ön Plana Çıkarmak”
Türkiye’de ihtisaslaşma payesi alan 22 üniversiteden birinin Batman Üniversitesi olmasının kendilerini memnun ettiğini dile getiren Rektör Demir, üniversitemizin yürüttüğü çalışmalarla ve bölge kalkınmasına verdiği desteklerle bu payeyi almaya hak kazandığını belirtti. Enerji alanında ihtisaslaşma payesinin alınmasının ardından çalışmalara hızla başladıklarını anlatan Rektör Demir, bir proje ekibi kurularak daha önceki çağrılarda ihtisaslaşma payesi alan üniversitelerle görüşmelere başlandığını ifade etti. Batman ilinde hidrokarbon enerji potansiyelinin yanı sıra büyük bir güneş enerjisi, jeotermal enerji ve rüzgâr enerjisi potansiyeli bulunduğunun altını çizen Rektör Demir, bu potansiyelin ortaya çıkarılması için kurulan ekiplerin çalışmalarını büyük bir titizlikle yürüttüğünü kaydetti. Diğer üniversitelerle yapılan görüşmeler sonucunda proje çalışmalarına başladıklarını vurgulayan Rektör Demir, güneş enerjisi ve jeotermal enerji kaynakları aracılığı ile Batman ilinde seracılık faaliyetlerini geliştirmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekledi.