02
Ağustos
2023
Rektör Demir TRT GAP Diyarbakır Radyosunda Canlı Yayına Katıldı

Yükseköğretim Kurumları Sınavının ardından başlayan tercih sürecinde aday öğrencilere yol göstermek, onların tercihlerine doğru yön verebilmek adına birçok çalışmanın yürütüldüğü üniversitemizde, aday öğrencilerin Batman Üniversitesini yakından tanıması ve üniversitemiz ile ilgili merak ettikleri sorulara cevap verilebilmesi için çalışmalar titizlikle devam ediyor. 2 Ağustos 2023 tarihinde TRT GAP Radyosunda canlı yayınlanan programa katılan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, aday öğrencilere üniversitemizi anlattı.


 
Rektör Demir: “Üniversite Eğitimini Bir Diploma Alıp Meslek Kazanma İle Sınırlı Görmüyoruz”
Batman Üniversitesinin vizyonunun ve misyonunun öğrenci odaklı olduğunu belirten Rektör Demir, “Batman üniversitesi olarak ciğerparelerimizi, evlatlarımızı, ülkemizin aydınlık yarınlarının temsilcilerini, üniversitemize davet etmek istiyoruz” dedi. Batman Üniversitesinin çok bilinçli, sistematik bir şekilde aşama aşama büyüdüğünü ifade eden Rektör Demir, hali hazır da öğrenci almaya devam edilen bölümlerin olduğunu ve bu yıl kılavuzda öğrenci alacak yeni bölümlerin olduğunu kaydetti. “Batman Üniversitesi olarak özellikle yapmaya çalıştığımız şey, üniversite eğitimini bir diploma alıp mesleği kazanma ile sınırlı görmüyoruz” diyen Rektör Demir sözlerine şöyle devam etti: Üniversite olarak ciğerparelerimizin, öğrencilerimizin henüz bizim öğrencilerimiz iken, ön lisansta, lisansta ve lisans üstü eğitim programlarımızdaki çalışmalarda, öğrencilerimizin öğrencilikleri boyunca bilimsel bilgiyi birikimlerine ilave eden bunun yanı sıra sosyal becerilerini duygusal zekalarını geliştiren, kendilerini ifade eden, tuttuklarını kopartacak cumhuriyetimizin bireyler, yarınlara umutla bakmamızı sağlayacak kişiler olarak yetiştirilmelerine, entelektüel bohçalarının dolu olmalarına daha katkıda bulunmak, iş hayatına atıldıklarında yalnızca işe girme değil, girdikleri işte en zirveye çıkmalarına, bulundukları ortamlarda sözlerini dinleten bireyler olmalarına, fikirlerine danışılan kişiler olmalarına gayret gösteriyoruz, böyle bir vizyonumuz var.
 
2021 yılı Mayıs ayı itibariyle Batman şehrinin, Batman yerelinin, potansiyeli ve alt yapısına uygun bir şekilde enerji alanında Batman Üniversitesi'nin ihtisaslaşma üniversitesi haline getirme çalışmalarını başladıklarını belirten Rektör Demir, 2021 Kasım ayında YÖK Başkanı tarafından bütün süreçlerin tamamlandığını, YÖK, TÜBİTAK, Kalkınma Bakanlığı gibi kuruluşların da onayını alarak Batman Üniversitesinin enerji alanında ihtisas üniversitesi olduğunu,  2021 yılı kasım ayından beri bir enerji alanındaki çalışmaları katlayarak devam ettirdiklerini söyledi. Enerji alanındaki çalışmalarımızı sadece hidrokarbon ve petrol sınırlamadıklarını, Batman'ın güneş enerjisi santrali gibi rüzgar santrali gibi potansiyellerini ortaya çıkardıklarını belirten Rektör Demir şu ifadeleri kulandı: “Keza bu aşamada gömleğimizin ilk düğmesini doğru ilikleyip diğer düğmelerini de doğru hale getirmek için yurt içindeki, yurt dışındaki partnerlerimizle aşama aşama ilerledik. Enerji alanındaki çalışmalarımızı geliştirip, tekâmül ettirip ileriye götürdük".
Türkiye'de sınırlı sayıda petrol ve doğal gaz mühendisliği bölümlerinin olduğunu söyleyen Rektör Demir, “Batman Üniversitesi olarak biz petrol ve doğal gaz mühendisliği yüzde yüz İngilizce programını aktive ettik. Batman üniversitesi olarak öğrencilerimizin, evlatlarımızın, ciğerparelerimizin, henüz lisans eğitimlerini okur iken mühendislik eğitimlerinin henüz başında yabancı dil, ingilizce sorunlarını da çözerek ortadan kaldırmış olacaklar. Henüz lisans öğretimlerinin başında iken başlayabilecek bir imkân sunmuş olmanın, bunun alt yapısını hazırlamış olmanın eğitimciler olarak üniversite yönetimi olarak rektörlük olarak bunun hazzını yaşıyoruz” dedi.

Batman Üniversitesi'nin 520'ye ulaşan öğretim elemanı kadrosuyla profesör, doçent her biri alanında uzman eğitim elemanları ile birlikte eğitim sürecini layıkı ile yerine getirdiklerinin altını çizen Rektör Demir,  petrol ve doğal gaz mühendisliği, mühendislik fakültesinin diğer branşlarını, İslami ilimler fakültesi, turizm fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi İlimler Fakültesi gibi birçok fakültenin Batman Üniversitesinin bünyesinde yer altığını ve diş hekimliği fakültesinin yeni kurulduğunu iki yaşında olduğunu kaydetti.

Batman şehrinin barınma ile ilgili sorunlarının olmadığına dikkat çeken Rektör Demir,  bin kişilik bir erkek öğrenci yurdu yeni baştan yapılması ve bunun Batman Üniversitesi Batıraman kampüsü içerisinde yapılmasının gündeme geldiğini, bakanlığın konu ile ilgili çalışmaları başlattığını, önümüzdeki zaman dilimi içerisinde hizmete geçeceğini ifade etti. Öğrencilerin kampüse gelmelerini kampüste zaman geçirmelerini önemsediklerini söyleyen Rektör Demir, Askıda otobüs bileti uygulamasını hayata geçirdiklerini, öğrencilerin ücretsiz kampüse gelme imkânını sağladıklarını, bunun bir çalışmasını geçtiğimiz eğitim öğretim yılında yaptıklarını, önümüzdeki eğitim öğretim yıllarında da benzerlerini yapmaya daha devam edeceklerini kaydetti.