10
Ağustos
2023
Rektör Demir TRT GAP Diyarbakır Radyosunda Askıda Yemek Uygulamasını Anlattı

Batman Üniversitesi öğrencilerinin daha nitelikli ve başarılı bir eğitim hayatı geçirebilmeleri için önemli girişimlerde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Belediyesi tarafından öğrencilerimize sağlanan askıda yemek uygulamasının olumlu etkilerini, TRT GAP Diyarbakır Radyosu Bölge Gündemi Programında anlattı. 9 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilen programda konuşan Rektör Demir, 2022-2023 eğitim öğretim yılında da Batman Belediyesi tarafından öğrencilerimize sağlanan ve bu yıl da devam edecek askıda yemek uygulamasının, öğrencilerimizin kampüsü daha aktif kullanmaları dolayısıyla başarı oranlarını artırdığını belirtti.



Rektör Demir: “Askıda Yemek Uygulamasının Üçüncüsünü Gerçekleştireceğiz”
Batman Üniversitesi'nin öğrenci sayısının yaklaşık olarak on altı bin civarında olduğunu söyleyen Rektör Demir, “Öğrencilerimizin tümü hiçbir ayrım gözetmeksizin bu protokol kapsamında öğlen yemeklerini yemekhanelerimizde ücretsiz olarak yiyebilecekler” dedi. Askıda Yemek uygulamasının 3.sünün bu sene gerçekleştirileceğini vurgulayan Rektör Demir,   Sayın Valimizin şahsında Batman Belediyesi'ne ve bütün çalışanlarına çok teşekkür etmek istiyorum. Bu çok özverili bir çalışmaya 2021 Kasım ayında başladık şimdi 2023 Eylülünde ön hazırlıklarımızı tamamladık. 2023 2024 eğitim öğretim yılında da Batman Üniversitesi'nin on altı bin yaklaşık öğrencisinin tümü hiçbir ayrım gözetmeksizin yemekhane illerimizde Batı Raman merkez kampüste yemeklerini ücretsiz olarak yiyebileceklerini kaydetti.

Rektör Demir: “Öğrencilerimizi Ciğer Parelerimiz Olarak Görüyoruz”
Askıda Yemek uygulamasıyla yaklaşık olarak günlük ortalama 40-50 bin öğrencinin yemek yediğini belirten Rektör Demir, bu rakamın çok büyük olduğunu, bunun bu sene katlanarak artacağını öngördüklerini söyledi. Batman Üniversitesi olarak öğrencileri eğitim öğretim platformunun merkezine koyduklarını ifade eden Rektör Demir, “Öğrencilerimiz bizler açısından gelip derslerini görüp sınava girip ayrılan bireyler olarak değil. Biz yönetim olarak öğrencilerimizi ciğer parelerimiz olarak görüyoruz, evlatlarımızı birbirinden ayırmıyoruz. Öğrencilerimizi benim kendi çocuklarımın rol model olarak gördükleri ağabeyleri ve ablaları olarak değerlendiriyorum” dedi.

Rektör Demir: “Gençlerimizin Nitelikli Ve Donanımlı Bireyler Olarak Entelektüel Kapasitelerini, Sosyal Kapasitelerini Geliştirecek Faaliyetlere Çok Önem Veriyoruz”
Öğrencilerin fizik, kimya, biyoloji gibi temel bilimlerin yanında bilişsel gelişimlerinin ilerlemesi için sosyal faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Demir,  Öğrencilerimizin teorik bilgiyle sınırlı kalmadan daha fazla kampüste zaman geçirmelerine olanak sağlayacak aktiviteler, konserler, konferanslar, kongreler, sosyal faaliyetleri sıklıkla düzenliyoruz. Mezun olduktan sonra toplumda sözleri dinlenen, tuttuklarını koparan, ülkemizin, aydınlık geleceğimizin, yarınların, teminatı gençlerimizin nitelikli ve donanımlı bireyler olarak entelektüel kapasitelerini, sosyal kapasitelerini geliştirecek faaliyetlere çok önem veriyoruz” dedi.

Rektör Demir: “Öğrenciye ve İnsana Daha Fazla Yatırım Yapmaya Devam Edeceğiz”
Batman Üniversitesi öğrencilerini eğitimin her aşamasında ve eğitimlerine olumlu katkılar sağlayacak her konuda desteklediklerini vurgulayan Rektör Demir, öğrenciye ve insana daha fazla yatırım yapmaya devam edeceklerini kaydetti.