11
Haziran
2021
Rektör Demir, Teknokent İçin Görüşmelerine Devam Ediyor


Batman Üniversitesinin bölgesinde lider ve çalışmalarıyla adından söz ettiren bir üniversite olması için görüşmelerine hız kesmeden devam eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, 9 Haziran 2021 tarihinde Hacettepe Üniversitesi Teknokent AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi ve Hacettepe Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. M. Umur Tosun ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü M. Bilal Macit’i ziyaret etti. Karşılıklı fikir alışverişlerinin yapıldığı ziyaretlerde üniversite-sanayi iş birliğine yönelik istişarelerde bulunuldu.
 
 
Rektör Demir: “Bilgiyi Yatırıma Dönüştüreceğiz”

Geçtiğimiz günlerde Batman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. ile Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. arasında imzalanan “Teknoloji Geliştirme Protokolü” kapsamında değerlendirmelerin yapıldığı görüşmede, üretilen teknolojik bilgilerin yatırıma dönüştürülmesi ve bölgeye katma değer sağlamasına yönelik atılacak adımlar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.      
                                                                                      
Üniversite-Sanayi İşbirliği Ofisinin temel amacının üniversitelerdeki bilimsel kaynakların, sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmak, farklı ölçeklerdeki firmaların teknik ihtiyaçlarını gereken Ar-Ge, inovasyon çalışmalarına yönlendirmek, üniversitelerdeki akademik araştırmacılar ile sanayiyi bir araya getirerek sürdürülebilir iş birliklerini sağlamak olduğunu belirten Hacettepe Teknokent AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi ve Hacettepe Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. M. Umur Tosun, Batman Üniversitesi ile yapılacak çalışmalarda yer almaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Rektör Demir: “Batman Teknokent ile Katma Değeri Yüksek Ürünler Üreteceğiz”

Batman Üniversitesinin hedeflerine ulaşması için yapılan görüşmeleri önemseyen Rektör Demir; eğitim, gelişim, kalkınma ve değişim amaçlarının gerçekleşmesi için üniversite-sanayi iş birliğine dikkat çekti. Bu kapsamda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü M. Bilal Macit ile de bir görüşme yapan Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi Kuyubaşı Yerleşkesinde kurulacak olan Teknokent ile gelinen aşamaları M. Bilal Macit ile paylaştı. Katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesine imkân sağlayacak olan Ar-Ge projelerinin Teknokent sayesinde gerçekleşerek Batman Üniversitesinin gelişimine de önemli katkılar sağlayacağını belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü M. Bilal Macit, Teknokentlerin nitelikli iş gücü piyasası oluşturmaya sağladığı katkılara dikkat çekerek üniversite kampüslerine olan yakınlıkları ile hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin özel sektöre ve ekonomiye katkıda bulanacak bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Teknokentlerin üniversitelerin, araştırma kurumlarının ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde bulunarak araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını gerçekleştirdikleri ve bunun sonucunda katma değerli ürünler ortaya çıkardıklarını ifade eden Rektör Demir, Batman Teknokent’in şehrimiz ve üniversitemiz için öneminin altını çizerek üretilen projelerin Teknokent ile hayata geçecek olmasının kendilerini mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

Rektör Demir: “Gelişim ve Büyüme Hedeflerimiz İçin Üniversite-Sanayi İş Birliğini Önemsiyoruz”

Bilim ve teknoloji temelinde gerçekleşecek olan gelişim ve büyüme hedeflerine ulaşmak için üniversite-sanayi iş birliğini önemsediklerini anlatan Rektör Demir, bu yönde atılan her adımı özenle değerlendirerek sonuca ulaştırmaya çalıştıklarını belirtti. İmzalanan protokol ile Kamu -Sanayi ve  Üniversite arasında odak grup çalışmaları yaparak yeni iş birliktelikleri oluşturmak istediklerini kaydeden Prof. Dr. İdris Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Hacettepe Üniversitesinin bilgi ve birikimlerinden faydalanarak bu tecrübeleri Batman Üniversitesinin çalışmalarına yansıtmaya çalışıyoruz. Amacımız şehrimiz ve üniversitemiz adına başarılı çalışmalar gerçekleştirmek. Yalnızca eğitim veren bir kurum olarak değil yaptığı çalışmalarla şehrine ve bölgesine fayda sağlamaya çalışan bir üniversite olma yolunda amaçlarımızı gerçekleştiriyoruz. Teknokentin kuruluş sürecini hızlandırmak ve devam eden inşaatın bir an önce tamamlanması için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bu süreçte çalışmalarımızı ve görüşmelerimizi sürdürerek Teknokent’in faaliyetlerine başlamasıyla birlikte projelerimizi de hayata geçireceğiz.” 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir görüşmelerinin sonunda Hacettepe Teknokent AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi ve Hacettepe Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Umur Tosun ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit’e günün anısına hediye takdim etti.