09
Aralık
2022
Rektör Demir Şehit Şenay Aybüke Yalçın Fen Lisesi Öğrencileri ile Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversitemizdeki birimler, bölümler, programlar ve öğrencilere yönelik yapılan bilimsel çalışmalar hakkında bilgi edinmek amacıyla Üniversitemizi ziyaret eden Şehit Şenay Aybüke Yalçın Fen Lisesi öğrencileriyle 9 Aralık 2022 tarihinde Batı Raman Kampüsü Senato Salonunda bir araya geldi.



Rektör Demir: “Üniversitemizde Hayata Geçirilen Projeler Neticesinde Yaşanan Değişimler, Üniversitemizdeki Öğrenci Sayılarında Artış Sağladı”
Öğrencilerle sohbet eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir,  son dönemlerde üniversitemizde hayata geçirilen projeler neticesinde yaşanan değişimlerin, üniversitemizdeki öğrenci sayılarında önceki yıllara göre önemli bir artışı da beraberinde getirdiğini kaydetti. Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü çerçevesinde merkez ve ilçelerdeki birçok okulu ziyaret ettiklerini ve gençlerle bir araya geldiklerini söyleyen Rektör Demir, Batman Üniversitesinin öğrenci odaklı çalışmalarla gençlerin ilgisini daha fazla çekmeye başladığını belirtti. Üniversite adayı öğrencilerin geleceklerini daha bilinçli kurgulamalarını sağlamak amacıyla üniversitemizde ağırladıklarını ifade eden Rektör Demir, üniversitemizi ziyaret eden öğrencilerin farklı birimlerdeki yetkililer tarafından tercih etmek istedikleri bölümler ve daha birçok konu hakkında bilgilendirildiklerini dile getirdi.



Güzel Sanatlar Fakültesinde bulunan Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Dersliğini ziyaret eden öğrencilere, Aybüke Yalçın’ın sevdiği şarkıların olduğu bir dinleti sunuldu. Öğrenciler, Batı Raman Kampüsünde bulunan kütüphane, laboratuvarlar, spor tesisleri ve fakülteleri hakkında bilgi almak amacıyla gezmelerinin ardından üniversitemizden ayrıldılar.