Ekim
Rektör Demir Sason Bal, Ceviz, Çilek Yayla Festivaline Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir Batman Valiliği’nin ve Batman Belediyesi’nin desteği ve Sason Kaymakamlığı’nın koordinasyonuyla Batman şehrinin bilinirliğini arttırmak, yaya turizmini teşvik etmek ve Sason İlçesinin çileğini, ceviz ve balını tanıtmak amacıyla yapılan “Sason Bal, Ceviz, Çilek Yayla Festivali”ne katıldı. 30 Eylül-1 Ekim 2023 tarihlerinde düzenlenen festival 2975 rakımlı Mereto Dağı’nda gerçekleştirildi.

Rektör Demir: “Batman İlimizin Bilinirliğine Önemli Katkı Sağlayacaktır”

Batman ilinde gerçekleşen önemli gelişmeleri yakından takip eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman ilinin bilinirliğine katkıda bulunan “Sason Bal, Ceviz, Çilek Yayla Festivali”ne katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tarihi mekânların gezildiği, konser, kaya tırmanışı, dağ bisikleti ve zirve tırmanışı gibi etkinlikleri ile çok zengin bir festivalin gerçekleştirildiğini belirten Rektör Demir, Batmanın kültürel değerlerinin tanınmasına önemli katkı sağlayacaktır” dedi. Rektör Demir, festivali düzenleyen Batman Valiliği, Batman Belediyesi ve Sason Kaymakamlığına teşekkür etti.