18
Aralık
2023
Rektör Demir Sason Anadolu Lisesi Öğrencilerini Ziyaret Etti

Batman Valiliği, Batman Belediyesi, Üniversitemiz ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü” kapsamında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, 15 Aralık 2023 tarihinde Sason Anadolu Lisesi öğrencilerini ziyaret etti.



Üniversitemiz öğrencilerinin yanında bütün eğitim kurumlarında olan öğrencilere nitelik eğitim için çalışmaları destekleyen Rektör Demir,  “Meslek Seçimi ve Kariyer Planlama” başlıklı bir sunum yaparak, değişen dünyada öğrencilerin doğru kariyer planlaması yapmasının öneminden bahsetti. Bugün ilkokula yeni başlayan öğrencilerin büyük bölümünün mezun olduğunda henüz var olmayan mesleklerle karşılaşacağını ifade eden Rektör Demir, öğrencilerin kariyer planlaması yaparken yalnız günümüz dünyasını değil mezun olduklarında karşılaşacakları iş dünyasını da göz önünde bulundurması gerektiğini kaydetti. Rektör Demir ayrıca öğrencilere geleceğin mesleklerini ve iş dünyasında sahip olmaları gereken becerileri aktardı. Bilgi ve becerilerin yanında insanı ve ahlaki değerlerin de oldukça önemli olduğunun altını çizdi.



Konuşmalarının akabinde Rektör Demir’in öğrencilerin sorularını yanıtlaması ile devam eden buluşma, katılan öğrencilere Aziz Sancar’ın Kendi Kaleminden Hayatı ve Bilimi kitabının hediye edilmesi ve öğrencilerle birlikte yapılan fotoğraf çekimi ile sona erdi.