01
Mayıs
2022
Rektör Demir Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Ziyaret Programına Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, bir dizi açılışa ve başlatılacak projelerin imza törenlerine katılmak için Batman’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın ziyaret programına katıldı. 30 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşen ziyarette Bakan Varank’ı; Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, il protokolü, kamu kurum müdürleri ile siyasi partilerin il başkanları Valilik Bahçesinde karşıladı. 


Valilik ziyaretinin ardından Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulunan Bakan Varank, OSB ziyaretinin ardından, İlimizde Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından hayata geçirilen projelerin açılış törenine ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından başlatılacak 9 proje için düzenlenen imza törenine katıldı. 


Batman’da gerçekleştirdikleri yatırımlara ve gençlere yönelik hayata geçirecekleri projelere ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Varank, gençlerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini katma değerli girişimlere dönüştürmeleri için TÜBİTAK aracılığıyla Bireysel Genç Girişimci programını yürüttüklerini ifade etti.


Program; GAP İdaresi Başkanlığı tarafından ilimizde gerçekleştirilecek projelerin protokolünün, Vali Hulusi Şahin ve GAP İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz arasında imzalanmasının ardından Dicle Kalkınma Ajansının destekleri ile ilimizde gerçekleştirilen projelerin açılış kurdelesinin kesilmesiyle sona erdi.