Kasım
Rektör Demir Otizmli Çocuklarla Gastronomi Şenliği’ndeydi

“100 Yılın Aşı, Bin Yılın Kardeşliği’ Gastronomi Festivali” kapsamında Üniversitemiz standında otizmli çocuklar pizza yaptı. 23 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen etkinlikte üniversitemiz Turizm Fakültesi ve Hasankeyf Meslek Yüksekokulu akademisyen ve öğrencilerinin hazırladığı pizza hamurları otizmli çocukların ellerinde şekillenerek, pişirildi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’inde katıldığı etkinlikte çeşitli pizzalar yapılarak, tadım yapıldı.

Dezavantajlı bireylerimizin gelişim süreçlerine katkı sağlamak için üniversite olarak her türlü katkıyı sağlayacaklarını belirten Rektör Demir, “Çocuklarımızın bilişsel gelişimleri oldukça önemli olan bu etkinlikler, birey olma yolunda çocuklarımızın topluma entegrasyonunu sağlayacak önemli adımlar olmaktadır” ifadelerini kullandı. Etkinlikte emeği geçen akademisyen ve öğrencileri tebrik eden Rektör Demir, pizza tadımından sonra otizmli çocuklarla bir araya gelerek, hatıra fotoğrafı çekildi.