Ekim
Rektör Demir, Kozluk Festivali’ne Katıldı

Batman Valiliği himayesinde, Kozluk Kaymakamlığı, Kozluk Belediyesi, Batman İl Özel İdaresi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün destek ve koordinasyonunda bu yıl ikincisi düzenlenen ve gelenekselleşen "Kozluk Şehr-i Zor Doğa, Kültür ve Turizm Festivali" açılış programı gerçekleştirildi. Kozluk ilçesinin kültürel değerlerini yaşatmak ve turizmini canlandırmak amacıyla düzenlenen etkinliğe, Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, çok sayıda protokol üyesi ve vatandaş katıldı.

Kozluk’un turizm potansiyelini artırma ve yerel kültürünü daha geniş kitlelere tanıtma noktasında önemli bir etkinlik olan Festival, renkli kortej yürüyüşü ile başladı. Festivalde ilçenin ekonomisine katkı sağlayan üreticilere teşekkür belgeleri takdim edilerek, yerel kalkınma için bu tür girişimlerin önemi vurgulandı. Rektör Demir, festival boyunca vatandaşlarla yakından ilgilenerek stantları gezdi ve sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı. Bu tür festivallerin, Üniversitenin bölgedeki tarımsal ve kültürel projeler ile entegrasyonunun sağlanması açısından önemli olduğunu vurguladı.