28
Ekim
2021
Rektör Demir Kitap Fuarının Açılışına Katıldı

Batman Valiliği tarafından düzenlenen ve 27 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında kitapseverlerin ziyaretine açık olacak Batman 4. Kitap Fuarının açılışı yapıldı. 27 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirilen kitap fuarının açılışına Batman Valisi Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Hv. S/S Albay İhsan Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.



Açılışta bir konuşma yapan Batman Valisi Hulusi Şahin, bu fuarın Batman'a değer kattığını söyleyerek "En büyük hedefimiz genç nüfusa sahip Batman'ın kitapla buluşmasını daha fazla sağlamak" dedi. Kitap fuarında sadece yayınevleri ile kitapseverleri buluşturmadıklarını ayrıca yazarlar ile yazar adaylarını da bir araya getirdiklerini belirten Vali Şahin, fuar kapsamında yazar atölyelerinin de öğrencilerle buluşacağını kaydetti.


 

Fuarda üniversitemizin standında öğrencilerle buluşan Üniversitemiz Rektörü İdris Demir, öğrencilerle sohbet ederek çeşitli hediyeler verdi. Vali Hulusi Şahin ve il protokolünün de ziyaret ettiği üniversitemiz standında bir konuşma yapan Rektör Demir, Batman Üniversitesinin çalışmalarından bahsederek ileriye dönük hedeflerini anlattı. Prof. Dr. İdris Demir, düzenlenen kitap fuarının çok kıymetli olduğunu ve bu fuarla Batman halkının okumaya doyacağını söyledi. Bu fuardan ilimizdeki herkesin istifade etmesi gerektiğini vurgulayan Rektör Demir, böyle bir etkinlik düzenlediği için Batman Valisi Hulusi Şahin’e teşekkür etti.