01
Temmuz
2022
Rektör Demir Karabağ Parkı’nın Açılış Törenine Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Azerbaycan ile kardeşliğimizi simgelemek adına Batman’da yapılan Karabağ Parkı’nın açılış törenine katıldı. 30 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilen açılış törenine, Vali Ekrem Canalp, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen Batman Enerji Zirvesi’22 programına katılmak üzere Batman’da bulunan Azerbaycan Devlet Neft ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı’nın yanı sıra ilimizin ve üniversitemizin yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Karabağ Parkı'nın açılışı amacıyla düzenlenen törende konuşan Vali Ekrem Canalp, parkı yapmak ve açmak suretiyle Türkiye ile Azerbaycan arasındaki derin kardeşliği ve bağları bir kez daha vurgulama imkanına sahip olduklarını kaydetti. Azeri kardeşlerimizle çalıştığımız zaman hem Azerbaycan hem Türkiye hem de Batman’ın kazandığını belirten Vali Canalp, Karabağ Parkı’nın Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşliğin ve muhabbetin bir numunesi olduğunu ifade etti.



Parkın açılış töreninde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Azerbaycan Devlet Neft ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Mustafa Babanlı da Karabağ’ı özgürleştirmek için Türkiye ile bir yumruk gibi mücadele verdiklerini vurguladı. Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'ın arkasında durduğunu ve kardeşliği zirveye taşıdığına şahit olduklarını belirten Rektör Babanlı, Karabağ Parkı'nın zaferden sonra Batman'da açılmasının kardeşliğin ve dostluğun en güzel örneği olduğunu ifade etti.

Parkın açılış töreninin ardından konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman’da açılışı yapılan Karabağ Parkı’nın tek millet iki devlet diye tabir edilen Can Azerbaycan ve ülkemizin birlikteliğinin Batman’daki bir nişanesi anlamı taşıdığını belirtti. Batman Üniversitesi olarak Azerbaycan Devlet Neft ve Sanayi Üniversitesi ile başlattıkları iş birliklerinin geliştirilmesi ve daha ileri safhalara taşınması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade eden Rektör Demir, kardeş milletlerin menfaatine olan her türlü iş birliğine hazır olduklarını vurguladı.