03
Kasım
2022
Rektör Demir Kantin Buluşmaları’nda Öğrencilerle Sohbet Ediyor

Üniversitemizde gerçekleştirilen çalışmaların öğrenci odaklı bir bakış açısıyla hayata geçirilmesini önemseyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, “Kantin Buluşmaları”  etkinliğiyle öğrencilerin taleplerini dinliyor. 3 Kasım 2022 tarihinde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu kantininde gerçekleştiren buluşmada, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ferhat Korkmaz da eşlik etti.



Rektör Demir: “Öğrencilerin Ön Planda Tutulması ve Onlarla Güçlü Bir İletişim Kurulması Gerekiyor”
Kantin Buluşmalarında öğrencilerin masalarında oturarak onlarla çay içen Rektör Demir, öğrencilerin taleplerini ve üniversitelerine dair beklentilerini dinledi. Buluşmalar sayesinde öğrencilerin üniversitelerine bağlılıklarının ve aidiyet duygularının pekişeceğine inandığını söyleyen Rektör Demir, bir üniversitede nitelikli çalışmalar yürütülebilmesi için öğrencilerin ön planda tutulması ve onlarla güçlü bir iletişim kurulması gerektiğini ifade etti.  Buluşmalardaki önemli amaçlarından birinin de öğrencilerin kendilerini ifade etmelerine olanak tanınması olduğunu vurgulayan Rektör Demir, öğrencilerin ifade yetenekleri ve özgüvenleri artıkça derslerindeki başarı oranlarının da yükselmesinin sağlanabileceğinin altını çizdi. Öğrencilerle bir araya gelmekten ve onları dinlemekten mutluluk duyduğunu belirten Rektör Demir, buluşmaları daha sık hale getireceklerini kaydetti. Öğrencilerin hayata geçirilmesi muhtemel taleplerinin, üniversitemizde kurulan Dilek-Şikâyet Komisyonu tarafından değerlendirildiğini vurgulayan Rektör Demir, birçok talebin de hayata geçirildiğini sözlerine ekledi.



Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in kendileriyle sohbet etmesinden ve taleplerinin dinlenmesinden memnuniyet duyduklarını belirten öğrenciler, bu buluşmalar sayesinde fikirlerini daha fazla ifade etme şansı yakaladıklarını dile getirdiler.