Rektör Demir Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi ve Çalıştayına Katıldı

Kalite yolculuğuna yeni hedeflerle devam eden Üniversitemizdeki kalite çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 8 Mayıs 2023 tarihinde Merkez Kampüste gerçekleşen TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi ve Çalıştayına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, Kalite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Bayram Demir ve birim kalite temsilcileri katıldı. 8-12 Mayıs 2023 tarihleri arasında devam edecek olan çalıştayda Kalite Yönetimi, Risk Yönetimi, Proses Oluşturma, Risk Prosedürü, Risk Analizi gibi başlıkların ele alınarak Üniversitemiz için önemli stratejik hedefler ve çalışmalar için değerlendirmeler yapılacak.

Rektör Demir: “Üniversitemiz Kalite Hedeflerine Hızla İlerliyor”
Kalite Yönetim Sistemi Belgesini alarak kalite hedeflerine doğru emin adımlarla ilerleyen Üniversitemizde, kalite yönetim sisteminde çok önemli aşamalar kaydettiklerini belirten Rektör Demir, “Kurum kültürümüzde yeni hedeflere ulaşmak için azim ve gayretle çalışmak yer alıyor. Kalite, sürekli iyileştirme demektir ve bir defa belge kazanıldıktan sonra bırakılacak bir husus değildir. Bu doğrultuda Kalite Yönetimi Sisteminin temel prensiplerine göre yol haritası çizmekteyiz. Kalite süreci, tüm personelimiz tarafından içselleştirilmeli ve evrensel doğruların çıktısı olmalıdır. Yaptığımız her iş muhatabına ulaşmalı ve toplumsal faydaya dönüşmelidir. Değişen dünya ile bizim de rutinden uzaklaşarak yeniliğin ve değişimin takipçisi olmalıyız. Muhatabı insan olan ve insan yetiştiren bir üniversitenin kaliteden uzaklaşmaması ve çıktılarının somut bir şekilde ortaya koyulması çok önemli.” ifadelerini kullandı.