20
Nisan
2022
Rektör Demir İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ı Ziyaret Etti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Mart ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 19 Nisan 2022 tarihinde Rektör Acar’ın makamında gerçekleşen ziyarette iki üniversite arasında yapılabilecek iş birliklerinin konuşulmasının yanı sıra karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.



İslam ekonomisi ve finansı konularındaki akademik çalışmalarının yanında Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Konsey üyeliği ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim-Öğretim Politikaları üyeliği görevlerini de sürdüren Rektör Acar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek iki üniversite arasında tecrübe paylaşımı yapılarak önemli çalışmaların hayata geçirilebileceğini kaydetti.



Batman Üniversitesinin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması konusunda enerji alanında pilot üniversite seçilmesi ile birlikte uluslararasılaşma yolunda da önemli adımlar attığını belirten Prof. Dr. İdris Demir, kurumlar arası iş birliklerini önemsediklerine dikkat çekti. Batman Üniversitesinin son dönemde birçok üniversite ve kurumla iş birliklerine yönelik protokoller imzalayarak tecrübe paylaşımı yaptıklarını anlatan Rektör Demir, Batman Üniversitesinin bölgesinde marka bir üniversite olması için önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesine atanan Rektör Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ı tebrik eden Prof. Dr. İdris Demir, Rektör Acar’a yeni görevinde başarılar diledi.