12
Ekim
2022
Rektör Demir İstanbul Milletvekili Erol Kaya’yı Ziyaret Etti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İstanbul Milletvekili Erol Kaya’yı makamında ziyaret etti. 12 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen ziyarette, üniversitemizin Batman şehrinin geleceği için yürüttüğü çalışmalar değerlendirildi.



Rektör Demir: “Şehre Yüzünü Dönen Bir Anlayışla Şehrin Yararına Olabilecek Çalışmaları Akademik ve Bilimsel Bir Vizyonla Ele Alıyoruz”
Batman Vizyon 2030 Arama Konferansı ile Batman’ın gelişiminde rol alan tüm paydaşların üniversitemizin ev sahipliğinde bir araya geldiğini anlatan Rektör Demir, Batman’ın mevcut durumunun analizi yapılarak kentin geleceğine ilişkin sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin tartışıldığını ifade etti. Ayrıca Batman’ın dününü, bugününü ve yarınını akademik bir perspektifle ele alan Uluslararası Batman Sempozyumu’nun da üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlendiğini söyleyen Rektör Demir, Batman Üniversitesinin şehre yüzünü dönen bir anlayışla şehrin yararına olabilecek çalışmaları akademik ve bilimsel bir vizyonla ele aldıklarını belirtti. Milletvekili Kaya’ya Batman Vizyon 2030 Arama Konferansı’nda ele alınan çalışmaların toplandığı kitabı takdim eden Rektör Demir, şehirle bütünleşik bir üniversite olmaya ve şehrin sorunlarına kayıtsız kalmamaya özen gösterdiklerini sözlerine ekledi.
Hem üniversite hem de Batman şehri adına yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini kaydeden Milletvekili Erol Kaya, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e çalışmalarında başarılar diledi.